Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zlaté cihly / foto: shutterstock

Proč je pro investory zlato tak atraktivní?

Vydělávat na burze nemůže každý. Vždy je potřeba mít docela velké množství znalostí podpořené zkušenostmi.

Každý ovšem někdy začínal a kdo nepotřebuje hned na začátku vydělávat miliony, může své peníze vložit do jistoty ve formě zlata. I na něm se dá vydělat.

Investiční zlato

Zlato není jen pěkné, ale i velmi užitečné

Většina lidí si celkem pochopitelně zlato spojuje hlavně se šperky. Přeci jen tam je tento vzácný kov nejlépe vidět. Pro zlato však mají využití i jiné obory, například producenti elektrospotřebičů.

Kdo dával ve škole dobrý pozor, jistě ví, že zlato krom jiného skvěle vodí elektrickou energii. Z toho důvodu se v mnoha přístrojích používá jako vodič. Vzhledem k ceně zlata je však jasné, že se nepřidává do všech elektrospotřebičů. Většinou se tato surovina využívá hlavně při výrobě těch nejdražších přístrojů.

O zlato je stále velký zájem a zároveň ho není nekonečné množství, spíše naopak. Není snad rok, kdy by nebyl zavřen alespoň jeden důležitý důl. I proto má zlato tendenci většinu času růst na ceně, díky čemuž jde o výhodnou komoditu pro lidi, kteří chtějí své peníze ochránit třeba před inflací.

Na zlatě se dá ovšem vydělat i jinak. I ono totiž padá na ceně. Stačí jen vyčíhnout dobu, kdy bude k mání levně, nakoupit a následně prodat v době růstu. Ovšem pozor, často je kvůli příznivým okolnostem nutné čekat i dlouhá léta.

Investiční zlato

Kvalitní zlato

Kdo má zájem o nákup kvalitního investičního zlata, měl by se obrátit na prodejnu jménem Zlatovna. Zde si každý zájemce může koupit jak investiční mince, tak také slitky.

Ty patří mezi to nejlepší, co se dnes dá v tomto segmentu pořídit, jelikož Zlatovna nabízí pouze produkty rafinérie Argor-Heraues. A ta má velmi dobrou pověst.

Své slitky má proto ošetřené pomocí speciálního hologramu, podle něhož je snadné rozpoznat původ zlata. Hologram je umístěn na zadní stranu slitku a je prakticky nemožné ho napodobit.

K tomuto článku není otevřena diskuze