Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Second hand / foto: www.opatex.cz

Chcete otevřít vlastní second hand? Poradíme, kde kupovat oblečení

Spotřeba oblečení se neustále zvyšuje, což si ekologicky smýšlející lidé stále více uvědomují, a proto se do popředí zájmu dostává second hand. Jedná se totiž o ekologickou alternativu ke konvenčním maloobchodům.

Pravdou je, že spotřeba oblečení se neustále zvyšuje a to přináší různé environmentální a sociální problémy. Jednou z udržitelných alternativ k tomuto trendu je nákup second hand oblečení. Second hand obchody a trhy nabízejí možnost pro lidi, kteří chtějí snížit svůj ekologický otisk a podporovat udržitelnost v oděvním průmyslu.

Další aspekt spočívá v tvorbě osobitého stylu. Kombinováním vintage kousků s moderními trendy můžeme vytvářet unikátní a originální outfity, které vyjadřují naši osobnost a kreativitu. Díky second hand obchodům a trhům získáváme přístup k širokému spektru stylů, vzorů a materiálů, které často nelze nalézt v běžných obchodech. To nám umožňuje vyjádřit sebe sama prostřednictvím oblečení mnohem autentičtěji a individuálněji.

Second hand tedy nabízí jedinečné kousky za přijatelné ceny. Pokud i vy plánujete ve vašem okolí otevřít takovou prodejnu, zřejmě hledáte velkoobchod s oblečením z druhé ruky.

Oblečení z druhé ruky

V tomto segmentu působí společnost www.opatex.cz s více než 15 000 m2 skladů, kam se každým dnem dostane přibližně 50 tun textilu. Pracovníci oblečení ručně třídí, přičemž podle kvality materiálu, míry opotřebení a taktéž druhu ho rozřazují do jedné ze tří kvalitativních kategorií.

Oblečení nekončí jako odpad

OPATEX se zaměřuje na to, aby oblečení, které se nepodaří prodat na tuzemském trhu, neskončilo jako odpad, a proto ho posílá do dalších zemí, kde najde uplatnění, ať už se jedná o Afriku, Pákistán, nebo Irák. Velkoobchod se second hand oblečením na tuzemském trhu prodává pouze zboží první jakosti.

Velkoobchod second hand

Co se týče sortimentu, ten je vskutku rozmanitý, přičemž zakoupíte textil dětský, dámský i pánský, ale tím nabídka nekončí. Stejně tak se dají koupit bytové doplňky v podobě polštářů, ručníků, povlečení a ubrusů, doplňkové zboží jako kabelky či pásky anebo textil určený pro další zpracování.

K tomuto článku není otevřena diskuze