Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Kde se nelíbat!

Při cestách na dovolenou musíme počítat s tím, že na nás mohou někde čekat nástrahy v podobě specifických zákonů. Často si musíme v zahraničí zahalovat ramena, vlasy nebo ňadra. Někde nás může dostat do problému i polibek.

Zdá se vám to na 21. století trochu přehnané? Raději si na to dejte pozor. Dokonce i oblíbené destinace mají zákon zakazující líbání. Malý polibek na dovolené vám může pořádně zavařit.

Ve Francii vešel roku 1910 v platnost zákon, který zakazoval líbání na nástupišti na nádraží. A tento zákon dodnes platí. Líbání prý totiž zpožďuje vlaky. A to dokonce i v době rychlovlaků TGV. A co se stane, pokud zákon porušíte? Žádný konkrétní trest nebyla a není stanoven. Můžete být ale vyzváni k okamžitému opuštění nástupiště.

magazin.cz

 

Ve Spojených arabských emirátech je projev vzájemných citů mezi partnery ve formě polibku něčím nepřípustným. Líbání je zakázáno i v letoviscích. Žádné výjimky nejsou povoleny, líbat se zde nesmí ani manželé. Co vám hrozí při porušení zákony? Tak třeba v roce 2010 se v jedné restauraci v Dubaji políbil britský pár. Následovalo zatčení a odsouzení k měsíčnímu pobytu za mřížemi.

Líbání na veřejnosti není vhodné také v Egyptě. V Thajsku není ani přípustné, aby se pár držel za ruce. Naštěstí jsou místní zákony ohleduplné k turistům. Přísný zákaz líbání je ale platný v malajsijském metru. V Rusku se vláda zase domnívá, že veřejné projevy lásky, jako jsou polibky, mohou vést k větší benevolenci v sexu.

magazin.cz

 

Mít se na pozoru je zapotřebí zejména v islámských zemích. Zde jsou často nevhodné i z našeho pohledu maličkosti. V některých restauracích vedle sebe třeba nesmí sedět ani manželé natož pak jiný pár. V Dubaji je nevhodné také objímání, tančení nebo poslech hlasité hudby na veřejnosti. Potrestán pokutou či vězením může být i ten, kdo se bude na veřejnosti pohybovat pod vlivem alkoholu. Nesezdané páry se zde v žádném případě nemohou držet za ruce. Pokud je na toaletách značka muže a ženy zároveň, nesmí stejně vstoupit muž a žena spolu.

Na veřejnosti se nesmíte líbat ani v Japonsku. Zde jsou totiž polibky vnímány jako předehra k sexu. Proto je zde líbání zakázáno.

Podobně jako v Japonsku je tomu i v Indii. Zde místní lidé vnímají všechny citové projevy jako vysoce intimní. Proto k nim má docházet pouze v soukromí.

Pokutovat za líbání na veřejnosti vás mohou v Itálii. V kampánské Eboli zase zákon nedovoluje líbání v autě, a to i v případě, že se jedná o manžele. Důvodem tohoto zákona je bezpečnost silničního provozu. Pokud zákon porušíte, můžete zaplatit pokutu až ve výši 50 eur. To by byl opravdu drahý polibek.

 

magazin.cz

 

Nejbizarnější zákony platí ve Spojených státech amerických. Tak třeba v Logan County ve státě Colorado nesmí muž líbat spící ženu. V Connecticutu, Bostonu a Michiganu nesmí zase muž ženu políbit v neděli. Tento den je totiž určen duchovnímu rozjímání.

Ve státě Iowa se nesmí pár líbat déle než pět minut, na Rhone Islandu je nepřípustné líbání delší než tři minuty a v Marylandu se dvojice může políbit na pouhou jednu vteřinu.

Na závěr se přesuňme do Velké Británie. V Oxfordu je místem nevhodným pro líbání kampus známé univerzity. Zato v místní menze mají zamilovaní vyhrazený vlastní prostor pro líbání.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!