Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Ochate: Prokletá vesnice na severu Španělska

Vesnice Ochate na severu Španělska v kraji Trevino je již dlouhou dobu opuštěná a pomalu podléhá zubu času. Stavení se proměnila v ruiny, nepotkáte zde ani živáčka.

V 19. století místní obyvatelé podlehli záhadné epidemii. Šťastlivci, kteří přežili, vesnici raději opustili. Epidemie se totiž vracela v několika vlnách.

Epidemie různých chorob, to nebylo v 19. století žádnou vzácností. Ovšem tato epidemie se objevila pouze ve vesnici Ochate a nikde jinde v okolí. Proto se brzy začaly šířit zvěsti o tom, že je vesnice prokletá.

 

Podle záznamů v archivech odešli poslední obyvatelé z Ochate mezi lety 1920 až 1930. Od té doby místo pustlo – dnes zde stojí jen pár ruin domů a věž kostela San Miguel. Nepotkáte zde živého člověka, ovšem setkat se tu můžete s paranormálními jevy. Proto sem míří milovníci záhad a tajemna. Ti se shodují na tom, že vesnice zase tak úplně opuštěná není. Z domů se totiž ozývají tajemné zvuky a hlasy, v ruinách kostela údajně můžete zaslechnout zpěv.

Tajemné zvuky, to není to jediné, s čím se můžete v Ochate setkat, Zjevují se zde také duchové, které se v několika případech dokonce povedlo vyfotografovat. Existuje tak fotografie přízraku muže s vousy, nápadným orlím nosem a plnými rty. Tohoto ducha v Ochate spatřilo nezávisle na sobě hned několik lidí. Ti, kteří do opuštěné vesnice zavítali, měli údajně neustále pocit, jako kdyby je někdo na každém kroku sledoval. Tento pocit pak sílí u několika místních hrobů. Někteří návštěvníci vesnice zase zaznamenali, že se jich něco neviditelného dotýkalo. Nikoho přitom neviděli, ovšem slyšeli prý kroky.

Ve vesnici Ochate a jejím blízkém okolí prý v minulosti došlo k záhadným zmizením několika lidí. Roku 1868 přímo v Ochate zmizel beze stopy místní farář jménem Antonio Villegas. Zanedlouho poté se slehla zem i po místním farmáři jménem John Peche. Po něm zůstal jenom nedojedený oběd. Kam oba muži zmizeli, to je dodnes záhadou.

Dalším tajemným jevem dávno opuštěné vesnice jsou podivné světelné úkazy. Ty zde byly poprvé pozorovány v roce 1947, roku 1981 pak byly dokonce vyfotografovány – konkrétně se jednalo o kulovité světelné těleso na obloze, které obklopovala modrá záře. Fotografie byla prohlášena za autentickou, a to dokonce i odborníky z NASA (Národní úřad pro letectví a kosmonautiku). Světelný jev však dosud nebyl spolehlivě objasněn.

Vesnice Ochate se pomalu ztrácí před očima a za nějaký čas zmizí docela. Prokletí se však údajně bude místa držet i nadále.

Ochate: Prokletá vesnice na severu Španělska

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!