Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
caravan / foto: shutterstock

S obytným vozem budete svobodně cestovat napříč celou Evropou

S příchodem letních prázdnin pravděpodobně přemýšlíte o dovolené.

Pokud už vás omrzely tradiční zájezdy do zahraničí, které jste si vždy objednali přes cestovní kancelář, uvolněte se a vyrazte na cestu po Evropě v obytném automobilu. Ale neznamená to, že budete jen sedět za volantem, projíždět jednotlivé země a vše sledovat zpoza okna automobilu. Obytný vůz má to kouzlo, že s ním dokážete zakotvit kdekoliv, protože se v něm vyspíte, ať už někde na parkovišti anebo v přírodě.

Obytný automobil se honosí jednou velkou výhodou, můžete se vydat kamkoliv a kdykoliv. Jestliže dostanete chuť cestovat v noci, nastartujete a jedete. Pokud se budete chtít přes den vyspat, zaparkujete někde ve stínu, prospíte se, prozkoumáte okolí a poputujete dál. V podstatě by se dalo říct, že jste naprosto svobodní, což je dneska velké lákadlo pro mnohé turisty.

Cestování letadlem je sice komfortní, protože přiletíte do dané lokality, necháte se odvést do hotelu, a potom si užíváte celý týden pláže a moře. Nicméně někoho takové odpočinkové dovolené nebaví. Jestliže patříte mezi jedince, kteří prahnou po dobrodružství, potom je pro vás otevřená půjčovna obytných aut.

Jakou vybrat půjčovnu obytných aut?

Půjčování obytných vozidel je poměrně specifická oblast, protože většinou půjčovny nabízí klasické automobily, nikoliv ty obytné. Ale naštěstí existují rodinné společnosti, jejichž služby jsou na přijatelné úrovni. Jednou z takových je Obytňákem s rodinou, přičemž už samotný název napovídá, že má vstřícný přístup a příjemné jednání. Všechna vozidla jsou servisovaná, a tak se nemusíte bát, že by se vám v polovině cesty něco pokazilo. A když už se něco takového stane, potom vše s půjčovnou vyřešíte. Dokonce si můžete vybrat z pestré škály příslušenství a výbavy.

K tomuto článku není otevřena diskuze