Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lázně Luhačovice / foto: shutterstock

Malebné Luhačovice zregenerují vaše tělo i mysl

Kdo by neznal největší moravské lázně, proslulé svými třinácti léčivými prameny? Nádherné městečko v lůně CHKO Bílé Karpaty je ideálním místem pro wellness pobyty, lázeňskou léčbu, turistiku i rodinnou dovolenou.

Kdo by neznal největší moravské lázně, proslulé svými třinácti léčivými prameny? Nádherné městečko v lůně CHKO Bílé Karpaty je ideálním místem pro wellness pobyty, lázeňskou léčbu, turistiku i rodinnou dovolenou. Na jeho nenapodobitelný charakter dlouho nezapomenete.

Cesta ke zdraví

Prvořadým důvodem, proč vyrazit do Luhačovic, je přirozeně snaha o zlepšení zdravotního stavu. K tomu přispívají zdejší léčivé prameny, z nichž nejznámější Vincentka pomáhá proti chrapotu a onemocněním dýchacích cest. Můžete si ji sice koupit i v lékárně, ale čerstvá z vřídla má mnohem větší sílu. Z dalších jmenujme například Aloisku, která pomáhá při onemocnění trávicích cest a cukrovky, nebo Ottovku, jejíž využití je převážně v koupelích. Pokud jste spíše na alkoholické léčivé nápoje, určitě ochutnejte místní Luhačovku! Luhačovické lázeňské domy se mohou chlubit moderním diagnostickým a terapeutickým vybavením, s jehož pomocí vám odborníci uleví od celé řady neduhů.

Přehrada Luhačovice
Přehrada Luhačovice, místo pro odpočinek

Relaxace spojená s pohodovou dovolenou

Městečko Luhačovice je známé svým osobitým architentonickým stylem, na němž se podepsala kreativní ruka Dušana Jurkoviče. Při procházkách vás okouzlí jejich specifická atmosféra, kterou dotváří upravená zeleň, jíž jsou Luhačovice plné, a neobvyklá čistota ulic. Pobyt zde je ve všech ohledech příjemný a málokde najdete tolik komfortních hotelů. Ty se předhání v nabídkách wellness procedur, jimiž svůj ozdravný pobyt můžete doplnit, a poskytují zajímavé cenové nabídky ubytování i doprovodných aktivit pro páry, rodiny či seniory.

Nezapomeňte na trochu zábavy a sportu

Tak jako mnohé turistické cíle i Luhačovice jsou mimo jiné kulturním centrem. V sezóně si tu dovolenkáři všech generací i klienti lázeňských domů mohou užít živé hudby do sytosti, pořádají se zde taneční kurzy a různé kulturní akce. V okolí města se nachází síť značených turistických tras, které přímo lákají k obdivování přírodních krás, a ani cyklisté nepřijdou zkrátka. I pro děti se tu najde spousta možností – volnočasové a sportovní aktivity, den strávený koupáním v Luhačovické přehradě… Chcete-li strávit klidný víkend pryč z ruchu velkoměsta, těžko byste našli příhodnější místo.

Zdroj: radicestujeme.eu

Malebné Luhačovice zregenerují vaše tělo i mysl

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!