Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
lety balónem ilustrační obrázek / foto: shutterstock

Vyhlídkový let by měl zažít každý

Každý by měl čas od času vystoupit ze své komfortní zóny a otevřít se novým zážitkům. Nemusí se jednat o nic extra nebezpečného a adrenalinového.

Co byste řekli třeba letu balónem či letadlem? Jistě ve svém okolí máte někoho, kdo už letěl. Tato famózní podívaná je totiž čím dál dostupnější.

Možná si vzpomínáte, že za vašeho dětství žádné balóny nelétaly. Dnes jich naopak můžete vidět kolikrát i několik v jeden večer, dokonce se pořádají hromadné lety, a to je pak úžasný zážitek, i když stojíte na zemi a sledujete balóny plující po obloze. Z koše balónu je to ovšem ještě lepší. A podobně je tomu i s vyhlídkou z větroně, letadla či vrtulníku.

Let balónem je cenově dostupným zážitkem

Lety balónem jsou v posledních letech čím dál vyhledávanějším zážitkem a vliv na to má bezpochyby i cena. Nejedná se o položku, která by zruinovala váš rozpočet. Mnoho lidí dává vyhlídkové lety darem k narozeninám, výročí, svatbě apod. Cena je vyšší pouze v případě, že byste chtěli privátní let pro dvě osoby.

Podobně klidný je let větroněm

Balón je pro většinu lidí přijatelnější variantou než letadlo nebo vrtulník. Pohybuje se poměrně pomalu a tiše, jen tak si plachtí vzduchem. A úplně stejně je tomu s větroněm. Větroň je letadlo bez motoru, takže si užijete nepopsatelný klid. A můžete si ho dokonce vyzkoušet řídit.

Pro milovníky adrenalinu bude lepší vrtulník či letadlo

Zatímco ženy se raději dívají na svět z výšky z balónu nebo větroně, muži ocení akčnější dobrodružství. V takovém případě je možné uvažovat nad letem ve vrtulníku a letadle. Věděli jste, že je dokonce možné domluvit si let vrtulníkem přímo od svého domu? Máte-li dostatečně velkou zahradu, nejde o žádný problém. Prozkoumejte i vy, jaké všechny možnosti nabízí vyhlídkové lety – leteckezazitky.cz vás světem v oblacích provede. Mimochodem takový zážitek je zároveň dobrým tipem na vánoční dárek.

K tomuto článku není otevřena diskuze