Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Víkend v Paříži / foto: Shutterstock

Proč jsou prodloužené víkendy v zahraničí tak oblíbené?

Rádi byste vybočili z monotónního chodu běžného života, vyrazili na dovolenou mimo naši českou kotlinu, ale nemáte dostatek dovolené na to, aby trvala třeba 10 dní?

V poslední době se čím dál víc těší oblibě takzvané prodloužené víkendy v zahraničí, které vám zajistí potřebnou dávku relaxace, turistiky i poznání. Zároveň kvůli nim nemusíte přehodnocovat své dosavadní plány. Také odpadá starost o bezpečí vašich domácích mazlíčků, které se bojíte nechávat doma samotné delší dobu.

Nabídka je opravdu široká (a za dobré ceny)

Říká se, že během dovolené nemá člověk hledět na peníze. Dá se ale jednoduchým způsobem ušetřit již při jejím shánění. K tomu vám mohou dopomoci nabídky na akční víkendové pobyty v zahraničí, kterých se v internetovém prostoru vyskytuje celá řada. Ani v plné ceně se však prodloužené víkendy nestávají velkou finanční zátěží, díky kratší době pobytu a nižším nákladům za ubytování.

Atraktivní destinace pro každého

Při výběru výsledné destinace je důležité hned na začátku vědět, o jaký typ dovolené byste vlastně měli zájem. Pokud vás nejvíce lákají památky, romantika a ruch velkoměsta, bude pro vás ideální volbou prodloužený víkend v Paříži. Ne nadarmo se jí přezdívá město zamilovaných. Od prvních okamžiků vás svět uvnitř této evropské metropole dokáže absolutně pohltit a vzpomínky na navštívená místa v myšlenkách zůstanou navždy.

Někdo si zase může libovat spíše v aktivních dovolených, proto se jeho kroky budou ubírat například směrem Alpských hor s vidinou pěších túr. Dalším vyhledávaným místem je například Irsko oplývající mnohými přírodními krásami, které určitě stojí za to vidět.

Letní radovánky je zase vhodné soustředit spíše do oblasti Itálie nebo Španělska. Za vidinou nákupů pak stačí vycestovat do sousedního Německa nebo překrásného Londýna.

Dostupnost

Výhodou prodloužených víkendů je zejména jejich dostupnost. Nabídky nejsou omezeny sezónností a na své si přijdou milovníci tepla i zimních radovánek. Pokud Vás přepadla touha cestovat, podívejte se na aktuální nabídku zájezdů na zajezdarna.cz a můžete vyrazit klidně už tento víkend.

K tomuto článku není otevřena diskuze