Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bílá poušť v Egyptě - houba a kuře / foto: shutterstock

Šest nejkrásnějších míst na zemi, které rozhodně stojí za vidění

Milujete cestování? Jste nadšenci do dobrodružství? Rádi poznáváte nová místa? V tom případě přesně víme, čím potěšit vaše cestovatelské chutě! Máme pro vás seznam šesti nejkrásnějších míst na zemi, která stojí za to.

Ostrov Palawan

Ačkoli stále ještě patří k opomíjeným místům na planetě, je to zároveň jedno z nejkrásnějších míst, které můžete navštívit. Ostrov Palawan se nachází na Filipínách a často se mu přezdívá ráj na zemi – a to rozhodně právem! Krásně čisté korálové moře a nedotčená příroda by jistě okouzlila i vás!

Bílá poušť

Všude okolo vás jen bílý písek a zajímavé kamenné útvary – to definuje další z nádherných míst světa, konkrétně bílou poušť v Egyptě. Nechybí zde ani bílé křídové monolity, které vybrousil sám vítr a dodal jim mnohdy opravdu netradiční tvar.

Bambusový les

Bambusový les Arašijama je skutečnou pastvou pro oko a nadchne každého, kdo alespoň trochu tíhne k přírodě. Stojí za vidění v jakémkoli ročním období, navštívit jej můžete bez průvodce a naprosto zadarmo. Využít můžete i dobové dopravy v podobě dvoumístného kočáru s vozičem.

Vodopády Iguazu

Místní říkají, že někde za ohromnými masy vody je vstup do pekel a pokud navštívíte toto místo, budete jim věřit. Vodopády Iguazu nacházející se v Argentině vám doslova vyrazí dech. Přes hučení vody zde není slyšet jediné slovo, ale ten pohled rozhodně stojí za to.

Antelope Canyon

Neskutečná souhra barev a světel – tak bychom mohli definovat další nádherný přírodní úkaz Antelope Canyon. Pokud byste tento dech beroucí kaňon vyhloubený do červeného pískovce chtěli vidět na vlastní oči, museli byste se vydat do Arizony. Výlet by ale rozhodně stál za to!

Černá písečná pláž

Pláž tvořena černým pískem? Ano, i takové místo skutečně existuje! Nachází se na jihu Islandu a jednoznačně patří k nejkrásnějším místům na planetě. Škoda, že je tam tak studená voda a velké vlny.

Šest nejkrásnějších míst na zemi, které rozhodně stojí za vidění

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!