Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Ubytujte se na Euru u domorodců

Fotbalový svátek už klepe na dveře. Schází vám jen ubytování? Tak proč to nezkusit u domorodců.

Za pár měsíců se celá fotbalová Evropa i se svými fanoušky sjede do dvou alpských států Rakouska a Švýcarska, které letos pořádají evropský šampionát ve fotbale. Vzhledem k tomu, že je to pro našince doslova za humny, jedná se o jedinečnou příležitost, jak být v centru dění.

Zkuste soukromí!
Pokud se vám již podařilo sehnat lístky, ale stále narážíte na omezené kapacity hotelů, z nichž už je většina beznadějně vyprodaná, nemusíte věšet hlavu. Třeba vám pomůže služba Slep-In.

Ta nemá za úkol nic jiného, než na nějakou dobu svést dohromady cesty návštěvníků a domorodých obyvatel. První dostanou ubytování v soukromí, druzí na tom něco vydělají.

Projekt si klade za cíl rovněž střetnutí a poznávání kultur, takže když se takovým způsobem ubytujete ve Švýcarsku či Rakousku, poznáte i návyky místních obyvatel, což je přeci jen příjemnější, než trávit čas v anonymním hotelu.

Rozličné ceny
Poskytovatelé ubytování však evidentně jdou do určitého rizika – vždyť v málokteré komunitě je tolik výtržníků jako ve fotbale. A právě chuligáni by možností snadno dostupného a relativně levného ubytování mohli vzít zavděk. To místním rozhodně nelze závidět.

Určitou zárukou, že mezi návštěvníkem a pronajímatelem nedojde k neřešitelnému konfliktu, protože přeci jen budou nějakou dobu sdílet společný prostor, jsou podrobné dotazníky. Ty se vyplatí vyplnit podrobně, protože pak je větší pravděpodobnost, že si navzájem „sednete“.

Zajímavý je přitom rozptyl finančních nároků místních "hoteliérů". Šťastlivci narazí i na takové domorodce, kteří ubytování nabízí zcela zadarmo a skutečně chtějí jen poznat někoho z cizí země, ale výjimkou nejsou ani částky šplhající přes sto eur na noc. Vcelku by však neměl být problém najít místa ve slušné cenové relaci kolem dvaceti eur (500 Kč) na den.

Vybírat můžete na oficiálních stránkách služby: https://www.sleep-in.ch

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 25