Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Obytná dodávka / foto: shutterstock

Na dovolenou obytným autem

Plánujete, kam vyrazíte v létě, a více než válení se na pláži u moře vás láká dovolená, na které byste objevovali zajímavá místa? Pak je ideální přemýšlet o dovolené, na kterou vyrazíte obytným autem.

Dovolená po vlastní ose, každý den jinde

Předností dovolené s obytným autem je bezesporu fakt, že jste pánem svého času i místa, kam se podíváte. Komfort obytného auta nabízí pohodlí srovnatelné s ubytováním v hotelovém pokoji.

Postele, kuchyňka, toaleta i sprcha, dnes již standardní vybavení obytných vozů.

Sbalíte, naložíte, nasednete a vyrazíte vstříc letnímu dobrodružství. Zastavíte tam, kde chcete. Rozhlédnete se a buď jedete dál, nebo v obytném autě přenocujete a na místě se zdržíte další den.

Cestování obytným vozem
Cestování obytným vozem – Zdroj: Shutterstock.com

Ne každý vlastní obytné auto, proto existují půjčovny

Možná vás titulek zaujal, ale říkáte si, to by bylo fajn, ale když to auto nemám, tak nic. Chápu, že mnoho lidí si obytné auto skutečně nikdy nekoupí, nicméně existuje mnoho půjčoven těchto vozů. Na výběr je několik kategorií.

Půjčovné se počítá na den a není to popravdě žádná levná záležitost. Nicméně je třeba zmínit, že taková dovolená v hotelu pro rodinu taky nebude zadarmo.

Půjčovna karavanů
Půjčovna karavanů – Zdroj: Shutterstock.com

Jak se cenově pohybuje zapůjčení obytného auta

Cena se různí dle značky obytného auta, vybavení a samozřejmě doby, na kterou si auto hodláte zapůjčit. Čím delší doba zapůjčení, tím jde denní nájemné vozu s cenou dolů. Ceny se platí formou denního pronájmu a startují na částce 2.500,- Kč za den. Ve většině případů se setkáte s cenou pohybující se kolem 3.500,- Kč až 4.500,- Kč. Tato cenová kategorie nájemného obytných vozů zahrnuje pronájem auta, které je plně vybaveno pro vaši dovolenou. Leckdy je jako bonus v autě pro vaši potřebu campingový nábytek atd.

Pokud se rozhodnete pro dovolenou kočovného typu, jistě neuděláte chybu

Můžete si zaplatit pobyt v hotelu a následně zjistit, že se vám tam nebo v okolí zas až tak nelíbí, to se vám s obytným autem nestane. Prostě jen popojedete. Žádné vybalování několikrát po sobě. Prostě jen nasednete a odvezete se za dalším cílem vaší dovolené.

 

Zdroj:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/dovolena-na-ctyrech-kolech-tipy-pro-novacky-v-obytnem-voze-nebo-karavanu-170085

 

 

Na dovolenou obytným autem

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!