Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Špindlerův Mlýn / foto: shutterstock

Špindlerův Mlýn – aktivní dovolená pro celou rodinu

Špindlerův Mlýn mají lidé spojený především se zimou. Dnes je Špindl vyhledávanou lokalitou také pro letní dovolenou. Vyžití tu najdou pěší turisté, cyklisté i vyznavači adrenalinových aktivit. Která místa stojí za návštěvu? 

Hřebenovky v okolí Špindlerova Mlýna

Pokud jste vyznavači pěší turistiky, během týdenní dovolené pravděpodobně všechny zdejší stezky nestihnete prozkoumat. Pro návštěvníky jsou v okolí Špindlu připraveny různé hřebenovky, tedy cesty vedoucí po hřebenech zdejších hor. Tyto stezky propojují známé turistické zastávky Krkonoš - Sněžku, Pramen Labe, horské boudy apod.

Na začátku výletu máte zpravidla dvě možnosti. Prvotní kopec při cestě na hřeben zdolat pěšky, nebo využít autobus, který vás z centra Špindlerova Mlýna vyveze až ke Špindlerově Boudě. Zde je možné se napojit na řadu značených tras.

Hřebenové túry
Hřebenové túry – Zdroj: Shutterstock.com

Kratší trasy pro nenáročné turisty

Pokud nevyhledáváte dlouhé túry, můžete absolvovat kratší výlety v blízkém okolí Špindlerova Mlýna. Projdete se okolo Labské přehrady, vyjedete lanovku na Medvědín nebo se projdete příjemným prostředím podél řeky Labe. Některé trasy jsou i vhodné pro lidi na vozíčku i kočárky.

Máte-li s sebou právě  malé turisty, můžete absolvovat některou z naučných stezek. Tyto trasy jsou přizpůsobeny dětem a zahrnují různá stanoviště s úkoly, hřiště a informační tabule seznamující návštěvníky se zdejším prostředím. Mezi nejoblíbenější patří zejména Mlynářovy okruhy, Medvědí stezka či Špindlmanova mise. 

Krásná krkonošská příroda
Krásná krkonošská příroda – Zdroj: Shutterstock.com

Cyklistické výlety v okolí Špindlu

Milovníci cyklistiky si tu také přijdou na své. Ať už dáváte přednost horskému či silničnímu kolu, vhodnou a zajímavou cyklotrasu jistě objevíte. Zároveň v letní sezóně fungují cyklobusy, které vás v případě potřeby vyvezou na okolní vrcholky hor. Pro milovníky adrenalinu je k dispozici řada sjezdů, naopak začátečníci mají možnost využít služeb zdejší cykloškoly. Nemáte-li v plánu si přivést vlastní jízdní kolo, můžete zavítat do zdejší půjčovny kol a půjčit si kolo, koloběžku a další vybavení.

Aktivity pro zpestření dovolené

Chcete kromě pěší turistiky a cyklistiky vyzkoušet i jiný druh aktivit? Špindlerův Mlýn nabízí rozmanité možnosti. Jste-li vyznavači adrenalinu, rozhodně navštivte Adventure Park. Mají tu připravenou obří houpačku, aquazorbing i lezeckou sít. A pokud vám pobyt ve výškách nedělá problém, je vám k dispozici lanový park. K tomu můžete navíc ve výšce 25 metrů přemostit i Labskou přehradu pomocí Zip Line nebo ji slanit z výšky 35 metrů pod dohledem zkušeného instruktora. Pro rodiny a skupinové akce je vhodný minigolf, bobová dráha i jízda na koních. 

Špindlerův Mlýn
Špindlerův Mlýn – Zdroj: Shutterstock.com

Pokud nemáte výlety a aktivity pro váš pobyt ve Špindlerově Mlýně dopředu naplánované, zavítejte do zdejšího infocentra. Zkušení zaměstnanci a znalci zdejšího prostředí vám jistě rádi pořadí a pomohou vám vybrat tu nejvhodnější trasu či aktivitu. 

 

Zdroj:

https://www.mestospindleruvmlyn.cz/leto

https://www.kudyznudy.cz/kam-pojedete/krkonose-a-podkrkonosi/krkonose-a-podkrkonosi/spindleruv-mlyn

Špindlerův Mlýn – aktivní dovolená pro celou rodinu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!