Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Afrika / foto: shutterstock

Nevšední africká exotika – Keňa, Zanzibar, Seychely

Přemýšlíte, kam vyrazit na exotickou dovolenou? Vyberte si u CK Blue Style jednu z afrických lokalit, prožijte jedinečná dobrodružství a vraťte se domů s nezapomenutelnými zážitky!

Keňa

Keňa v sobě snoubí to nejlepší z pravé Afriky, kterou známe z dokumentů či cestopisů, a moderního vzkvétajícího státu poskytujícího dostatečný komfort i náročnějším turistům. Díky tomu si zde můžete užít pohodlí a odpočinek v

atraktivních letoviscích nacházejících se spolu s pohádkovými plážemi obklopenými zelení na pobřeží Indického oceánu a zároveň zažít nevšední dobrodružství v podobě safari, procházky pralesem či návštěvy tradičních vesniček.

Ze zajímavých míst byste určitě neměli vynechat hlavní město Nairobi, historicky zajímavou Mombasu, prales Kakamega, ostrovy na jezeře Ukerewe, ztracené město Gege ukrývající se v džungli a některý z národních parků, z nichž lze zmínit například Masai Mara, Amboseli či Naivasha. Odvážní turisté mohou s cestovní kanceláří Blue Style podniknout šestidenní trek na Kilimandžáro.

Zanzibar

Zcela právem je Zanzibar považován za jedno z nejkrásnějších míst v Africe. Milovníky moře potěší krásné pláže s jemným bílým pískem a průzračně čistá voda nabízející ideální podmínky pro šnorchlování i potápění. Zkušení

potápěči se mohou vypravit k úžasným podmořským stěnám, na noční potápění, nebo se potápět v mořských proudech. Příznivci aktivní dovolené jistě uvítají kromě potápění i další vodní sporty a řadu výletů za poznáním tohoto jedinečného ostrova.

K oblíbeným činnostem patří takzvaná spicy tour, během které se podíváte na plantáže s kořením. Omamná vůně skořice, hřebíčku či vanilky vás pak bude ještě dlouho provázet. Jedinečným zážitkem jsou výpravy do tropických pralesů, výlet na Prison Island, plavby na tradičních dřevěných loďkách dhow, pozorování delfínů, návštěva želví rezervace ve vesnici Ras Nungwi či procházka po Stone Townu, historickém jádru hlavního města Zanzibar.

Seychely

Seychely bezesporu patří k jedněm z nejromantičtějších míst na světě. Čekají vás zde luxusní hotelové komplexy, bělostné pláže, zářivě modré moře a překrásná příroda. Dobrodružnější povahy budou jistě lákat národní parky a

výlety do zalesněných hor.

Kromě pláží lze navštívit například hlavní město Victoria na ostrově Mahé. K vidění je tu třeba krásná botanická zahrada či Hodinová věž napodobující londýnský Big Ben. Řadu zajímavých výletů nabízí i úchvatný národní park Morne Seychellois se stejnojmennou nejvyšší horou souostroví či národní park Vallée de Mai (Květinové údolí), který je zapsán na Seznamu světového dědictví UNESCO.

Nevšední africká exotika – Keňa, Zanzibar, Seychely

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!