Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
exotická dovolená ilustrační obrázek / foto: shutterstock

TOP 4 místa, kam ještě letos vycestovat

Kam cestovat v roce 2022? To jsou otázky, které si všichni kladou, protože mezinárodní cestování opět ožívá. Výběr míst sahá od nejmodernějších městských metropolí přes zasněné karibské ostrovy až po africké destinace.

Mexiko City

Mexiko City, které je dlouhodobě cílem významných tvůrčích osobností, jako jsou Joan Didionová a Jack Kerouac, zažívá v roce 2022 znovuobnovení na cestovatelské scéně. Mexiko vás zaujme zejména kvůli pestrému jídlu, umění a nočnímu životu. Rozhodně zařaďte na seznam prohlídku plovoucích zahrad Xochimilco a neopomeňte ani Baziliku Panny Marie Guadalupské v Mexico City.

Mexico City
Bazilika Panny Marie Guadalupské v Mexico City – Zdroj: Moreno Novello / ShutterStock

Barbados

Jižní pobřeží Barbadosu je tradičně známé pro hotely naboso, ale nyní tato nádherná oblast zaznamenává nárůst luxusních hotelů a restaurací.

Kulinářská scéna na jižním pobřeží je také velmi živá. Pod širým nebem na náměstí Worthing Square Food Garden vznikla nová pouliční jídelna s živou hudbou a 20 pop-upy, které nabízejí světové chutě od sushi po steaky.

Exotický ostrov
Exotický ostrov – Zdroj: Shutterstock.com

Huacachina, Peru

Peru je známé díky Machu Picchu, ale 200 mil jižně od Limy a 10 minut od rušného města Ica najdete nejnovější místo k objevování: Huacachina, vyprahlé pobřežní pouštní město, kde se nachází druhá nejvyšší písečná duna na světě. Dobrodruzi mohou vyzkoušet pouštní zážitky na 3 860 metrů vysokém Cerro Blanco od jízdy na dunových buginách po sandboarding.

Dobrodružství v Peru
Dobrodružství v Peru ShutterStock – Zdroj: Shutterstock.com

Edinburgh and Fife, Skotsko

Zamilujete si kompaktní, kopcovité a historií naplněné hlavní město Edinburgh a úžasný poloostrov Fife, který je považován za skotský Hamptons, ale je známý spíše jako rodiště golfu.

Velkou novinkou v Edinburghu je St. James Quarter, centrum obchodů, restaurací a hotelů. Edinburgh je jako stvořený pro procházky a rozvíjí se zde gastronomická scéna s úžasnými možnostmi stravování přímo z farem.

Za městem se nachází Fife, 50 mil jízdy podél skotského pobřeží. St. Andrews je snad nejslavnější ze všech měst ve Fife s pláží West Sands, dvoukilometrovým úsekem, který proslavily běžecké scény ve filmu Ohnivé vozy z roku 1981.

 

Zdroj:

https://www.forbes.com/sites/laurabegleybloom/2022/03/31/the-22-best-places-to-travel-around-the-world-in-2022-where-to-go-next/

 

TOP 4 místa, kam ještě letos vycestovat

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!