Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sexuální praktiky / foto: shutterstock

Lechtivá muzea jen pro dospělé

Kdo tvrdí, že jsou muzea nudná, zřejmě chodí na špatné adresy. Po celém světě se nacházejí sbírky předmětů, u kterých se ti cudnější z nás budou červenat studem. Erotická muzea či muzea sexu najdeme po celém světě, např. v Amsterdamu, New Yorku, ale také v Praze.

Amsterdam – město erotických muzeí

Nejstarší erotické muzeum na světě se nachází v Amsterdamu a bylo založeno roku 1985. Nejprve se expozice úzce specializovala na erotické předměty z 19. století. Ale díky popularitě se sbírky začaly rozrůstat o další fotografie, spodní prádlo či umělecké předměty z celého světa. Sexualitě se v Amsterdamu také věnuje Erotické museum, které se specializuje na historii amsterdamské čtvrti červených luceren a erotiku stojící za tím. Město kol a vodních kanálů nabízí ještě jeden světový unikát – Red Light Secret, museum prostituce. V prostorách bývalého nevěstince můžete nahlédnout za oponu zpustlého světa. Muzeum vzniklo z iniciativy prostitutek ve snaze ukázat své podnikání z odlišné perspektivy. Na vlastní kůži si tak můžete vyzkoušet, jaké to např. je čekat za oknem výlohy na zákazníky.

Čtvrť červených luceren v Amsterodamu
Čtvrť červených luceren – Zdroj: Shutterstock.com

Museum of Sex New York City

Uprostřed Páté Avenue na Manhattanu najdete fascinující stálou expozici s tematikou sexu. 15 tisíc předmětů čítá umělecká díla, fotografie, oděvy a kostýmy, technické vynálezy a řadu dalších historických památek. Jedinečné jsou sbírky japonských erotických tisků shunga, vintage kondomy a neustále se rozšiřující sbírka pánských časopisů. Pravidelně se zde konají tematicky uspořádané výstavy, např. hardcore pornografie, burlesky, sexuální stroje, čínská erotika apod. Tyto výstavy mají za cíl zejména propagaci otevřeného diskursu o sexualitě.

Muzeum sexu
Muzeum sexu – Zdroj: Shutterstock.com

Sex Machine Museum

Poblíž Staroměstského náměstí v Praze se můžete podívat na početnou sbírku erotických přístrojů a oblečení z celého světa. Na třech tematicky uspořádaných patrech najdete více jak 350 kuriózních předmětů a přístrojů v dráždivé instalaci. Těšit se můžete na historické korzety, sbírku prezervativů a latexových údů, pásy cudnosti nebo antimasturbační aparáty či mechanické robertky na ruční kličku. Setkáte se tady i s pradědečkem „peep show“ – malým dřevěným domečkem na kolečkách s maličkými okénky, který se používal při jarmarcích. Do domečku si lehla nahá žena a muži se mohli za úplatek dívat okénky dovnitř. V replice prvorepublikového kina se pak v muzeu promítají erotické černobílé snímky z let 1900 až 1930.

 

Zdroje:

https://sexmachinesmuseum.com/home-cs/

https://www.tourispo.com/magazine/the-most-exciting-erotic-museums-in-the-world.htm

https://www.tourispo.com/museum/museum-of-sex.html

https://www.kudyznudy.cz/aktivity/sex-machine-museum

https://www.tourispo.com/museum/museum-of-sex.html

Lechtivá muzea jen pro dospělé

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!