Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lázně Luhačovice / foto: shutterstock

Zpestřete si podzimní dny v komfortním penzionu v Kroměříži, Luhačovicích či Zlíně

Nenechte nic náhodě a rezervujte si relaxační pobyt v jednom z luxusních penzionů ve Zlínském kraji.

Tato destinace je doslova prošpikovaná přírodními a historickými zajímavostmi. Rozhodně naberete novou energie a seznámíte se s ojedinělou kulturou oblasti.

Jako na stříbrném podnosu vám budou k dispozici lázeňská města, lidové i funkcionalistické pamětihodnosti, panenská příroda i památka zapsaná na Seznam světového dědictví UNESCO. Jakmile si zajistíte penziony ve Zlíně a okolí, budete to mít coby kamenem dohodil na rozhledny a hřebeny hor, odkud si užijete majestátní výhledy. Ochutnáte tradice a kulinářské dobroty Valašska a užijete si slovácký rej s přehlídkou krojů i vína.

Valašsko

Do Luhačovic za relaxem i sportem

V Bílých Karpatech leží nejslavnější moravské lázně, kde si můžete zamluvit penzion Luhačovice. Ihned si zamilujete chuť zdejších léčivých pramenů Vincentka i Ottovka, procházky po kolonádách s fontánkami a stavbami architekta Dušana Jurkoviče. Možná vás zaujme penzion Kroměříž, odkud to budete mít kousek do světově známého Arcibiskupského paláce s Podzámeckou a Květnou zahradou.

Zahrada v Kroměříži

Destinace, kde se nudit nebudete

Jakmile se vám omrzí lázeňské a relaxační procedury v Luhačovicích, můžete se vydat do na středověký hrad Buchlov a romantický zámek Buchlovice. S dětmi navštívíte zoo ve Zlíně a Kovozoo ve Starém městě. Nesmíte minout ani poutní místa Svatý Hostýn a Velehrad ani skanzen v Rožnově pod Radhoštěm. Jakmile vystoupáte na Pustevny v Beskydech, spatříte malebné útulny Maměnka a Libušín i sochu pohanského boha Radegasta. Celoročně se v kraji konají kulturní akce, kde ochutnáte místní kulinářské speciality, ale také víno a slivovici.

Rezervujte si podzimní pobyty včas a vybírejte nejpopulárnější penziony na Penzion.cz. Nabídka je pestrá a uspokojí požadavky nejnáročnějšího výletníka.

K tomuto článku není otevřena diskuze