Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
La Paz / foto: shutterstock

La Paz: Nejvýše položené město na světě oslní lanovkovou přepravou a tržištěm čarodějů

Hledáte tip na zajímavé místo? Navštivte město La Paz. Vyrazí vám dech, a to doslova a do písmene. Jedná se o jedno nejvýše položené město s dechberoucí atmosférou.

Pokud chcete nezapomenutelný zážitek a je cestování vaší vášní, pak se vydejte do města La Paz. Co zvláštního zde můžete vidět a zažít?

Dechberoucí atmosféra protknutá magií

Přistanete na letišti v malém městě zvaném El Alto. Odsud se vydáte do metropole Bolívie – La Paz. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdybyste však nemířili do nejvýše položeného města na světě a nepohybovali se ve výšce okolo 3700 m, a zároveň nebyli nohama na zemi. V La Paz vás oslní náměstí Plaza Murillo, na kterém se nachází Národní kongres, jakožto i katedrála nebo Prezidentský palác. Podstatnou část zdejších zajímavostí tvoří muzea, můžete zde tak navštívit muzeum s uloženými vykopávkami z lokality Tíwanaku.

Za nejzajímavější se považuje cesta od kostela sv. Františka ulicí Sagárnaga, kde můžete koupit pěkné suvenýry na cestu domů, které budou vzpomínkou na váš jedinečný cestovatelský zážitek. Touto cestou se dostanete až k El Mercado de las Brujas coby zvanému tržišti čarodějů.

Historické centrum La Paz
Historické centrum La Paz – Zdroj: Shutterstock.com

Čarodějnický trh nabízí neuvěřitelné věci

Na tržišti čarodějů můžete koupit zkrátka vše možné, ať už různé amulety, elixíry, léčivé rostliny, ale také stříbrné ozdoby, sladkosti. A to není zdaleka vše, můžete zde dostat duchovní radu, ale také tu seženete části žab, soví peří, sušené želvy či hady. Většina zdejšího prodávaného zboží se používá v rituálech přinášející zdraví, ochranu, štěstí, lásku a dlouhověkost.

Mirador Killi Killi nabízí nejpůsobivější výhled

Mirador Killi Killi nabízí impozantní pohled na La Paz. Výhled na město s rozhledem takřka 360 ° umožní spatřit nejvýznamnější stavby. Mirador má rovněž k dispozici hřiště a upravené zahrady, které lze navštívit. Vstup je zdarma.

Pohled na La Paz
Pohled na La Paz – Zdroj: Shutterstock.com

MHD v podobě lanovkové dráhy

Nejvýše postavená lanová dráha na světě slouží jako ekologický způsob dopravy. Na jejím budování se podíleli i Češi. Lanová dráha je dlouhá cca 10 km a vede do La Paz z městečka El Alto. Zatímco cesta po silnici trvá cca 30 minut, tak lanovkou jen 10 minut. Město La Paz se rovněž v roce 2018 zapsalo do Guinessovy knihy rekordů, a to díky nejdelší síti městských lanovek. Přeprava lanovkou je rychlá a ekologická. Lanovky zde řeší problémy spojené s dopravou, ať už znečištěné ovzduší, tak i věčné kolony.

 

Zdroje:

https://www.novinky.cz/clanek/cestovani-exotika-a-amerika-la-paz-poznejte-nejvyse-polozene-hlavni-mesto-s-trzistem-carodeju-350445

https://www.idnes.cz/cestovani/kolem-sveta/bolivie-la-paz-mi-teleferico-sit-lanovek-mhd-ovzdusi-udrzitelnost.A181102_143725_kolem-sveta_taj

La Paz: Nejvýše položené město na světě oslní lanovkovou přepravou a tržištěm čarodějů

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!