Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zkažená dovolená / foto: shutterstock

Zákaz žvýkání, zákaz nošení plavek mimo pláže či zákaz líbání na veřejnosti – na tohle na dovolené v zahraničí zapomeňte!

Mnoho z nás zamíří na dovolenou do zahraničí. Víte, na co si dát za hranicemi během dovolené pozor? S čím opatrně a na co raději rovnou zapomenout?

Jiná země, jiný mrav a jiné zákazy

Zákaz žvýkání, zákaz nošení plavek mimo pláže, zákaz návštěv některých památek v minisukni, nebo dokonce zákaz líbání na veřejnosti. Takové a mnohé další zákazy vás mohou provázet na zahraniční dovolené. Kdo hádá, že líbání na veřejnosti je zakázáno jen v zemích s velkým důrazem na náboženství, je na omylu. Od roku 1910 je zákaz líbání i na hlavním nádraží ve Francii. Zde za to pokuta nehrozí, ale důrazné napomenutí a opovržlivé pohledy lidí kolem vás zcela jistě neminou.

Dalšími zákazy některých zemí jsou: zákaz konzumace jídla mimo restaurace v blízkosti památek, zákaz kouření na pláži, zákaz nošení plavek, tílek a odhalených modelů na veřejnosti, zákaz fotografování v některých památkách, ale i na některých veřejných prostranstvích, zákaz pití alkoholu na veřejnosti a dalo by se vyjmenovat mnoho dalších zákazů.

Kouření bývá v některých destinacích tabu
Kouření bývá v některých destinacích tabu – Zdroj: Shutterstock.com

Pozor také na suvenýry z dovolené

V některých zemích se běžně prodávají suvenýry, které ale nesmí přes hranice, tak pozor při nakupování. Věděli jste, že například z Itálie a Sardinie si nesmíte přivézt ani malé množství písku z pláže? Mušle a mušličky na plážích jsou krásné a hodně lidí zatouží vzít si je domů na památku. Pozor ale na to, že v některých zemích na to platí přísné zákony a vyvážet ze země se nesmí.

Písek a mušle raději ponechejte na místě
Písek a mušle raději ponechejte na místě – Zdroj: Shutterstock.com

Než vyrazíte na dovolenou, prostudujte si tamní pravidla a zákony

Před tím, než někam vyrazíte, se skutečně vyplatí nastudovat si místní zvyklosti a pravidla. Předejdete tak nepříjemným situacím a pokutám i reálné hrozbě vězení.

 

Zdroj:

https://www.vase-bezpecna-dovolena.cz/

 

 

 

Na tohle na dovolené v zahraničí zapomeňte!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!