Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Japonský úlet: hotel jako králíkárna!

O Japoncích se říká, že jsou skromní a vystačí si s málem. Ovšem, čeho je moc, toho je příliš. V Tokiu totiž existuje hotel, který má místo pokojů spací boxy!

Čistě mužská záležitost
Říká se jim „capsule hotels“ - hotely, které nemají pokoje, ale „spací boxy“ - a jsou místní specialitou Japonska. Tento má jednu výhodu - nachází se v hlavním městě, navíc v bezprostřední blízkosti „uliček lásky“ Kabukicho, takže se stává útočištěm ospalých turistů, ale i japonských byznysmenů, kteří strávili v práci více času a už se jim nechce vážit cestu domů... Ale pozor – ženám je vstup zakázán! Sem mají přístup pouze muži.

magazin.cz


Boxy pro mrňouse

Upřímně, není zase o co stát. Služby podniku nepatří zrovna mezi výkvět luxusu, a českým hostům mohou připomínat doby, které strávili v papundeklových buňkách v letním kempu na Sázavě. Není divu – spací boxy totiž mají nízké stropy, takže se tam vejdete jenom „naležato“. Rozměry vašeho „hnízdečka“ jsou rovněž limitované - 1,82 x 1,90 metru. Pro malé a drobné Japonce to stačí, ale co si počne evropský nebo americký dlouhán?

magazin.cz

Červený čudlík za prachy
„Pokoj“ stojí na noc něco přes sedm stovek. Je to docela dost peněz na to, jakou špeluňku dostanete, ale stísněný prostor kompenzuje vnitřní „technické vybavení“. O co jde? O různé „knoflíky“ - jeden z nich je na světlo, druhým si můžete pustit rádio nebo si naštelovat budík na ráno.

Další slouží coby spouštěč televize (ta visí na stropě, v nohách nocležníka). Zatímco všechny „čulíky“ jsou k dispozici zdarma, jeden se platí. Je velký, červený a jeho stlačení stojí 300 yenů (asi 60 Kč) – je přístupem na televizní porno kanál.

magazin.cz


Sdílíte všechno, i to, co nechcete...

Erotika v „buňce“? Ta je zřejmě jen pro silné nátury nebo otrlé exhibicionisty. Majitelé hotelu proto vybavili kóje roletami, které vytvářejí jakous-takous iluzi soukromí...

Samozřejmě v reálu o žádné takové věci nemůže být ani řeč. Přes tenké zdi k vám doléhá sousedovo chrápání (a kdo ví, co ještě). Do společné koupelny nebo na záchod musíte šplhat do dalšího patra... Ale co by člověk neudělal pro trochu úlevy!

magazin.cz

Takový malý ranní masakr
„Večerka“ v hotelu není pevně stanovena, přesto se doporučuje zalehnout co nejdříve. Kolem sedmé ranní totiž zazní „hromadný budík“ a všichni ospalci se začnou trousit do koupelny. Mimochodem, v tomto hotelu je 150 kójí, ale v jiných, podobně laděných ubytovnách na Shinjuku je kapacita dokonce 600 lůžek! Tak si představte, jaký to musí být ráno v koupelně masakr!

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 323