Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.odditycentral.com

Šanghaj: Trh, kde seženete partnera!

Chcete se oženit nebo vdát a nemáte protějšek? Možná se vám poštěstí tady...

Rodiče hledají partnera pro své děti
V Šanghaji se sňatkem nepářou. Když je někdo sám, jde se podívat na šanghajský Svatební trh (který je mimochodem regulérně podporován úřady) a sám uvidí, co je k mání. Ale pozor, „na kukačku“ sem nechodí jen osamělý lovci či lovkyně, ale především jejich rodiče. I ti se snaží svého osamoceného potomka udat, seč mohou.

magazin.cz

Inzerát jako dotazník
Počet takzvaných singles, v Číně rapidně stoupl. Důvodem je uspěchaný životní styl, kdy lidé tráví většinu času ve škole nebo práci a na nějaké seznamování jim už nezbývá čas. Proto není divu, že se do hledání partnera svých dětí zapojují i rodiče. Ti totiž vesměs stojí za inzeráty, které jsou vyvěšené na šanghajské Svatební burze. Jejich „seznamovací upoutávky“ obsahují víceméně praktické informace, jako je věk, výška, vzdělání, typ zaměstnání, plat... Na romantiku si tady zkrátka nikdo nehraje.

magazin.cz

Tady platí: Svůj ke svému!
Jenže starouškové nechtějí dát své dítě jen tak někomu. Sice si na jedné straně přejí, aby se jejich dcera či syn konečně usadili, ale ne za každou cenu. Vybraný kandidát musí odpovídat vzděláním, penězi, ale i společenským postavením. Proto tady platí rčení: „Svůj ke svému“. Žádné experimenty a odchylky se tu moc nenosí. Dokládá to i tento inzerát: „Žena narozena v roce 1981, výška: 1.62 m, s bakalářským titulem, pracující jako projektová manažerka v zahraniční firmě (měsíční plat 10 000 RMB), hledá někoho, kdo se narodil v letech 1974 až 1982 s bakalářským titulem a smyslem pro rodinu.“ Dovedete si představit člověka, který se za těmito kusými informacemi skrývá? Vzhledem k tomu, že upoutávky jsou bez fotografie, tak to jde příliš těžko. A o nějakých prvotních sympatiích rovněž nemůže být ani řeč.

magazin.cz

Marná lásky snaha
Šanghajská svatební burza se koná každý víkend a účastní se jí stovky lidí. Kdo z nich bude mít štěstí a najde k sobě toho pravého partnera? Jedna z matek, která hledá muže pro svou dceru, to vidí bledě: „Chodím sem každý víkend, už druhým rokem. Ale podle mě je tu velmi malá pravděpodobnost, že tu člověk někoho najde. Znám lidi, kteří sem jezdí pět nebo šest let a bez úspěchu.“ Ženě kvituje i jiný muž, který je na burze pečený-vařený: „Pokud ze stovky dívek najdu jedinou, která by vyhovovala mým požadavkům, tak to bude opravdové štěstí.“

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!