Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.odditycentral.com

Magický hotel s vodopádem

Chystáte se teď někdy do Chile? Pak určitě nevynechte návštěvu hotelu La Montana Magica, což v překladu znamená Magická hora.

Bydlení uvnitř sopky

Tenhle hotýlek se nachází v Huilo Huilo, což je zdejší přírodní rezervace v Los Rios. Když ho na první pohled spatříte, tak si řeknete, co je to za zvláštní útvar. Stavba totiž vypadá jako nějaká hora, nebo spíš tajemná sopka, protože jí ze špice prýští sice ne láva, ale obyčejná voda. Ta dává všem hostům, kteří zde bydlí, na srozuměnou, že se nachází opravdu v divoké přírodě. A oni to respektují – jak jinak by mohli dopustit, že jim na okna pokoje buší vodopád.

 

magazin.cz

 

V pokojích dominuje masivní dřevo

Ale jak to tak bývá, majitel hotelu si samozřejmě nechává za tuto atrakci tučně zaplatit. Přestože zařízení má jenom 9 pokojů, každý z nich má jméno po nějakém z ptáků, jež se v okolí nachází. Pokoje jsou luxusní, dominuje v nich dřevo – a to jak na nábytku, tak i na zdech či dalším vybavení. Hosté se mohou také pokochat skvělým výhledem do krajiny... A když je čučení z okna omrzí? Můžou si jít zaplavat do zdejšího bazénu, který je vyroben z kmenů stromů.

 

magazin.cz

 

Noc za „sedm papírů“

Největší atrakcí pro hosty je samozřejmě okolní příroda. Nicméně hotelový personál moc dobře ví, jak toho využít – nabízí svým klientům jízdu pralesem na koni, nebo minigolf. V zimě se tu pořádají různé výlety na lyžích. A cena? Ta všech těmto lákadlům odpovídá. Jedna noc v chilské Magické hoře vás přijde na 250–400 amerických dolarů, tedy něco kolem 4800–7600 korun. I když je to slušná „pálka“, věřte, že na tuhle jedinou noc budete vzpomínat hodně, hodně dlouho…

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!