Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nevěstinec / foto: shutterstock

Nacistický nevěstinec s dívkami se speciálními schopnostmi

Nevěstince jsou domy, které tady byly už od nepaměti. Doloženy jsou od středověku, a nechyběly dokonce ani v koncentračních táborech za druhé světové války. V tomto období byl proslulý především Salon Kitty.

Salon Kitty se nacházel se v Berlíně a hostil významné politické osobnosti. Kromě potěchy mužů však měl ještě jiný, mnohem důležitější účel…

Nejstarší řemeslo
Nejstarší řemeslo – Zdroj: Shutterstock.com

Salon Kitty v Charlottenburgu

Vyhlášený nevěstinec s lákavým názvem Salon Kitty se nacházel v berlínské čtvrti Charlottenburg. Jeho majitelkou byla Kätchen Schmidtová, přezdívaná Kitty. Byla rodačkou z Hamburku, ale později žila v Anglii, jde poznala svého manžela, španělského konzula. Poté, co spáchal sebevraždu, se Kitty vrátila do Německa a pro svou obživu zde založila zmíněný nevěstinec. Jenže doba druhé světové války, a především nacistická propaganda ji ničily. Rozhodla se proto z Německa odejít. To se jí však nepodařilo.

Odposlechy během obcování

Na hranicích padla Kitty do rukou Waltera Schellenberga, což byl podřízený Reinharda Heydricha. Ten dal Kitty na vybranou. Buď bude odvezena do koncentračního tábora, nebo se vrátí do svého salonu, bude jej dále provozovat a zároveň bude s Heydrichem a jeho lidmi spolupracovat. Kitty nezbylo nic jiného než se vrátit. 

Její salon se stal vyhlášeným. Jeho zaměstnankyně byly pečlivě vybírány. Nejprve byly pozatýkány desítky žen, které prošly "výběrovým řízením". Musely být krásné, inteligentní, musely umět okouzlit muže, ale také je nenápadně přinutit, aby mluvili. A to o tématech, která zajímala Heydrichovy muže. Salon Kitty totiž prošel přestavbou, při které vznikly dvojité stěny a různé odposlechy. Rozvášnění zákazníci pak mnohdy prozradili to, co Heydricha a jeho lidí zajímalo z hlediska politické a válečné situace. 

Účelná prostituce
Účelná prostituce – Zdroj: Shutterstock.com

Konec zlaté éry

Stejně jako druhá světová válka, ani provoz Salonu Kitty netrval věčně. I když hostil tak vysoké politiky, jako ministra zahraničí Joachima von Ribbentrop nebo italského ministra zahraničí Galeazza Ciana, v roce 1943 jeho zlatá éra skončila. Byl zasažen při spojeneckém náletu. Kitty však přežila a svou živnost provozovala dál, i když bez nacistického dohledu. Sice už neměla tak věhlasné návštěvníky, v mnohém se jí ale nejspíš ulevilo. 

 

Zdroj:

Epocha, 12/2023, str. 41. 

 

Nacistický nevěstinec s dívkami se speciálními schopnostmi

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!