Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Atraktivní muž / foto: shutterstock

Největší svůdníci historie a jejich triky. Čím dokázal zaujmout Casanova, Byron nebo Kateřina Veliká?

Přemýšlíte, jak zapůsobit na svůj vysněný protějšek, ale zatím se vám moc nedaří? Zkuste se inspirovat největšími svůdníky historie. A samozřejmě svůdnicemi, umění flirtu totiž nikdy nebylo cizí ani ženám.

Casanova

Když se mluví o svůdnících, nejspíš každému vytane na mysl Giacomo Casanova. Ten své milostné pletky dokonce podrobně zdokumentoval a zvěčnil ve spisu Příběh mého života. Údajně svedl více než 130 žen. Jaké bylo jeho tajemství? Prý se soustředil na dámy v nesnázích, kterým nejprve pomohl a následně je zasypával dárky, zahlcoval pozorností a našeptával zamilovaná slovíčka.

Casanova věděl, jak zapůsobit na ženy
Casanova věděl, jak zapůsobit na ženy – Zdroj: Shutterstock.com

George Gordon Noel Byron

To básník Lord Byron, představitel anglického romantismu, mohl spoléhat pouze na svůj šarm. Ve své době totiž představoval ideál mužnosti. Ženy fascinoval nejen svým intelektem a vášnivou povahou, ale i poněkud bouřlivým způsobem života. Pronásleduje ho jeden skandál za druhým, což ale ženám vůbec nevadí. V jeho přítomnosti prý dokonce vzrušením omdlívají. Každý „úlovek“ si připomíná pramínkem vlasů. Za jediný rok v Benátkách jich nasbíral 250.

Kleopatra

Kleopatra, která vládla Egyptu přes 20 let, byla schopná pro svou zem udělat cokoliv. Svou moc upevňovala mimo jiné milostnými pletkami s Juliem Caesarem a Markem Antoniem. Velkou roli samozřejmě hrála její přirozená krása, pro kterou byla proslulá, pomáhala si ale i zkrášlujícími rituály a extravagantními výstupy. Do města Tarsus, kde se setkala s Markem Antoniem, vplula na honosně zdobené lodi oděná do šatů bohyně Afrodity.

Svůdná Kleopatra
Svůdná Kleopatra – Zdroj: Shutterstock.com

Kateřina Veliká

Kateřina Veliká je všeobecně vnímaná jako ambiciózní, inteligentní žena a silná panovnice. A také velká svůdnice mužů. Svůj sexuální apetit nijak neskrývala, naopak sex používala k rozšíření a upevnění své moci. Mezi jejími milenci nechyběli vojenští admirálové a generálové, ale i knížata a důstojníci, z nichž nejznámější byl Grigorij Potěmkin. Na oplátku jim vyplácela štědrou rentu, udělovala jim tituly a hodnosti a zasypávala je dary.

 

Zdroj:

https://www.stoplusjednicka.cz/casanova-byron-nebo-moulay-ukrutny-kdo-byl-nejvetsi-milovnik-v-dejinach

https://ctidoma.cz/historie/jak-svest-zenu-ci-muze-podivejte-se-jak-snadne-je-v-podani-mistru-77960

Největší svůdníci historie a jejich triky. Podlehli byste jim?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!