Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Divadlo / foto: shutterstock

Divadelní sezona začíná: Tipy na zářijové premiéry

Divadelní prázdniny končí a nová sezona s sebou přináší řadu zajímavých premiér, ať už jde o adaptaci knihy Romaina Rollanda Petr a Lucie, nebo o muzikál IAGO se Shakespearovým slavným antihrdinou.

Které zářijové premiéry byste si rozhodně neměli nechat ujít?

Petr a Lucie

Divadlo Radka Brzobohatého, premiéra 8. září

Divadelní adaptaci známého románu francouzského spisovatele Romaina Rollanda uvede v září Divadlo Radka Brzobohatého. Rollandův nadčasový příběh o dvou mladých milencích, stíhaných hrůzami první světové války, tematicky navazuje na klasická díla evropské literatury jako Romeo a Julie či Tristan a Isolda. Režie hry se ujal Lukáš Burian a v hlavních rolích se představí Johana Nováčková, Alžběta Fišerová, Štěpán Tuček či Martin Šnajdr.

Divadelní premiéra
Divadelní premiéra

60´s aneb šedesátky

Městská divadla pražská (Divadlo ABC), premiéra 11. září

Děj hudební komedie Jiřího Janků a Petra Svojtky, kterou ocení každý správný ‚retrofil‘, je zasazen do 60. let minulého století. Tedy do dob hravosti a rozvoje kultury, do časů, kdy se u nás i ve světě dostávala ke slovu první poválečná generace. V hlavních rolích se objeví známé tváře jako Hanuš Bor, Veronika Gajerová či Nina Horáková.

Vzhůru do divočiny!

Studio DVA divadlo, premiéra 18. září

Studio DVA uvede další z komedií kanadské spisovatelky Michele Rimlové. Příběh manželů Jindřicha a Alice, kteří se ve hře Sex pro pokročilé pokoušeli oživit svůj skomírající vztah, nadále pokračuje. Avšak tentokrát se ústřední dvojice přesouvá ze stylového hotelového pokoje ven do přírody. Poklidné a stereotypní kempování však naruší nespoutaná a poněkud provokativní Diana. V hlavních rolích Jana Krausová, Karel Roden a Kristýna Nováková.

Balet
Balet

IAGO

Divadlo Hybernia, premiéra 21. září

Jen zřídka se povede s úspěchem zhudebnit některé ze Shakespearových dramat. Jednou z mála zdařilých muzikálových adaptací bylo představení Hamlet The Rock Opera skladatele Janka Ledeckého a amerického dramatika Roberta Johansona. Právě tato tvůrčí dvojice stojí za muzikálem IAGO, moderně převyprávěným příběhem Shakespearova Othella. Skutečným protagonistou ovšem není benátský generál, nýbrž zkažený a bezcharakterní ‚antihrdina‘ Jago, který si vás hravě získá na svou stranu. I ty nejhorší skutky totiž páchá s šarmem a notnou dávkou elegance. Muzikál – doposud uváděn pouze v Bratislavě – bude v pražském Divadle Hybernia k vidění do června příštího roku.

Nápoj lásky

Divadlo Palace, premiéra 29. září

Florencie v dobách Boccaccia, starý muž, mladá žena, bystrý sluha, hubatá služka, mladý záletník a kouzelný nápoj z mandragory coby lék na neplodnost. I tak by se dala shrnout kostýmní komedie Maxe Christiana Feilera, inspirovaná hrou Niccolòa Machiavelliho. S touto novinkou přichází na konci září Divadlo Palace a těšit se můžete např. na Hynka Čermáka, Filipa Tomsu nebo Michaelu Sejnovou.

Divadelní sezona začíná: Tipy na zářijové premiéry

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!