Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Knihy / foto: shutterstock

Knihy výhodně aneb Jak si zařídit levně domácí knihovnu

Počet knih vydaných každoročně v češtině je kolem 18 000. Další se i u nás prodávají v jiných jazycích. Tak obrovské množství knih asi do své domácí knihovny nadáte. Ale koupit si ročně alespoň 100 nejlepších, to je reálné.

Něco koupíte dětem, něco pro sebe, další knihy dáváme jako dárky. To už se oplatí snažit se nakupovat knihy výhodně a neplatit zbytečně více, než musíme.

Co se vydává nejvíce?

26 % všech vydaných knih tvoří beletrie. Hned za ní jsou s 25 % detektivky a thrillery. Knížky pro děti a mládež drží krásnou třetí příčku s 20% podílem. 10 % pak představuje nebeletrie obecně, 5 % humoristická literatura, 5 % sci-fi a fantasy, 5 % historické romány a 4 % literatura osobnostního rozvoje.

Chodíme ještě do knihoven?

Překvapivě, ano. Přestože dnes lze knihy výhodně a snadno nakoupit, a rovněž je tady trh s elektronickými knihami, stále chodíme i do knihoven. Aktuálně je v České republice kolem 5337 knihoven, ve kterých je 1 376 000 registrovaných čtenářů. Zajímavý je i počet výpůjček. Ten činil v roce 2017 celkem 54 935 000 vypůjčených knih.

Nakupujte knihy výhodně – online jsou levnější

Stále dáváme přednost tištěným knihám před elektronickými, ale ty tištěné nakupujeme přes internet. Je to pohodlné, a právě takto lze nakoupit dobré knihy výhodně. Za mnohem nižší cenu, velice často až o 30 % levněji. Přes internet se dnes prodává již téměř 40 % všech prodaných knih.

Knihy výhodně

Na světě je nový portál, databáze knih, který vám pomůže snadno najít nejen levné knihy, ale i dobré knihy, které by ve vaší knihovně neměly chybět. Najdete zde nové knihy i bestsellery. Vyberete si z kategorií beletrie pro děti a mládež, beletrie pro dospělé, literatura populárně naučná pro děti a mládež, ale i populárně naučná pro dospělé.

Knihyvyhodne.cz nejsou e-shop, ale vyhledávač, jenž vám pomůže najít nejlevněji knihu, kterou hledáte. Vaše domácí knihovna tak může růst mnohem rychleji.

Knihy výhodně aneb Jak si zařídit levně domácí knihovnu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!