Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rybičky 48 / foto: Jaroslav Noska

Rybičky 48 předvedly na brněnském výstavišti nadupanou ohnivou show

Show plná světel, ohňů a dalších pyro efektů s pořádnou dávkou punk-rockové muziky. Tak by se dal ve zkratce popsat sobotní brněnský koncert kapely Rybičky 48.

Pardubice, České Budějovice, Plzeň a Brno. 4 velké koncertní haly měly tu čest stát se místem, které si kutnohorská kapela Rybičky 48 vybrala pro své turné Rockové stužkováky. Grandiózním finále pak má být listopadové vystoupení v pražské O2 areně s příznačným názvem Rocková maturita. Pojmenování turné není náhodné – Rybičky 48 slaví jako kapela plnoletost, tedy 18 let svého punk-rockového působení. Každý návštěvník tak obdržel při vstupu pomyslnou stužku a ten, kdo dorazí se stužkou na koncert do O2 areny, získá certifikát o absolvování "rockové maturity", a navíc se bude moct osobně setkat s kapelou.

Kuba Ryba na brněnském koncertě

Brněnskou show odstartovala kapela písní Magdaléna a celé vystoupení byla divoká jízda plná skvělých hitů doprovázených neuvěřitelnými pyrotechnickými efekty. Hořely hradby aparatury, nechyběly plamenomety na kytarách i ohnivé vodotrysky rozmístěné po celém pódiu. Nově byl představen song Muži, který je jakýmsi vyrovnáním k písni Ženy vydané před dvěma lety. Pro skalní fanoušky byl vytvořen speciální blok starších písní spojených s počátky kapely a jejím působení na menších klubových scénách. Ve zkrácené verzi tak zazněl například Sexuální akrobat, Reality show nebo Punk holky. Hostem kapely byla zpěvačka Bára Zemanová, která s kapelou před deseti lety nazpívala píseň Zamilovaný nešťastná, a v loňském roce pokračování tohoto rádiového hitu Zamilovaný nešťastná 2. V průběhu koncertu přišlo i na gratulace dlouholetému manažerovi kapely, který v den brněnského koncertu slavil své narozeniny. 

Breny na brněnském koncertě

Podle toho, co předvedly Rybičky v Brně, se máme opravdu na co těšit. Jestliže má být koncert v O2 vyvrcholením celého turné, rozhodně by si ho neměl nechat ujít žádný nadšený fanoušek kvalitní punk-rockové muziky. Rybičky 48 jsou prostě zárukou kvality a skvělé zábavy, navíc při svých koncertech myslí i na dobrou věc. Dávají šanci prorazit začínajícím kapelám, protože si samy moc dobře uvědomují, že i ony stály kdysi na startovní čáře a cestu na vrchol si musely poctivě vydřít. Kromě toho každý koncert pravidelně finančně podpoří nějakou nadaci nebo přispějí na dobrou věc. Jde zkrátka o kapelu, která umí svůj úspěch zúročit a má srdce na správném místě.

Kapela Rybičky 48 v na brněnském výstavišti

Rybičky 48 předvedly na brněnském výstavišti nadupanou ohnivou show

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!