Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Gaia Mesiah / foto:

Gaia Mesiah bez zpěvačky

Z řad české rockové kapely Gaia Mesiah nečekaně odešla zpěvačka Marka Rybin. Do budoucna se hodlá věnovat sólovým projektům. Zbytek kapely to ale nehodlá zabalit a hledá odpovídající náhradu.

„Vím, že mnohé z vás jsem svým rozhodnutím ukončit angažmá v Gaia Mesiah zklamala. Přesto vás prosím, abyste se mé rozhodnutí snažili pochopit jako něco, co rozhodně nebylo namířeno proti vám, ani nikomu dalšímu."

"V kapele jsem strávila více než 6 let, když jsem začínala, bylo mi sedmnáct let a byla jsem v této branži úplným nováčkem. Těch 6 let koncertování strašně rychle uteklo a mně je dnes již skoro 24 let a mám v hlavě jinou představu o tom, jakou chci dělat muziku a kterým směrem se ubírat."

"Věřím, že se mi podaří připravit sólový projekt, nejsem však schopna v tuto chvíli odhadnout v jakém časovém horizontu. Děkuji vám všem, že jste byli skvělými a věrnými fanoušky,“ čteme mimo jiné v prohlášení, které Marka vyvěsila na webové stránky www.gaiamesiahband.com.

Obavy nejsou na místě
Fanoušci by ale neměli mít vážnější důvod k obavám, jak stojí v prohlášení vydavatelské firmy Universal, zbytek Gaia Mesiah pilně pracuje na nových skladbách a zároveň „hledá nový hlas ke svým hudebním poselstvím“.

Marka Rybin se v dresu Gaia Mesiah podílela na dosavadních dvou řadových albech Ocean z roku 2005 a Alpha Female z loňského roku, kterému na svět pomáhal frontman Killing Joke Jaz Coleman. I tak ale mnoho lidí v případě Gaia Mesiah upřednostňovalo koncerty: na albech se prý energii jejich hudby nepodařilo zcela přenést.

Vhodným dárkem na rozloučenou s jednou etapou formace bude živé album Thank You Dr. Beat, které vyjde v květnu a bude obsahovat záznam koncertu u příležitosti šestých narozenin kapely v Lucerna Music Baru. Krom toho na něm fandové najdou prémii v podobě bonusů a remixů.

Posloucháte Gaia Mesiah?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 59