Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Psací stroj / foto: shutterstock

Sníte o tom, že napíšete knihu? Poradíme, jak na to

Baví vás psaní, ale vždy to, co napíšete, skončí takzvaně jen v šuplíku? Nosíte v hlavě nápad na knížku? Chcete ji sami napsat a nechat vydat? Proč ne, není to zase až tak obtížné. Nikdy nevíte, jestli z toho nebude bestseller.

Milujete knihy, rádi čtete a sami máte nápad na knížku? Tak ji napište

Máte sen, že vaše kniha, nebo lépe řečeno vámi napsaná kniha, patří mezi prodejní bestsellery na trhu ? A proč o tom jenom sníte? Tak ji napište. Vzbudila tato rada jen úsměv na vaší tváři a v mysli vám vytanula myšlenka, že tak jednoduché to přeci jenom není?

Psaný text
Psaný text – Zdroj: Shutterstock.com

Začněte tím, že si určíte, o čem chcete psát

Jako první by jste si měli ujasnit, o čem chcete vlastně psát. Zformulujte si myšlenku do něčeho, co půjde přenést na papír. A soustřeďte se na jeden nápad, nedoporučuje se zároveň začít pracovat na vícero dílech.

Dejte si na papír osnovu. V bodech nastíníte děj knihy, který vás provede celou vaší prací. Není nutné ji striktně dodržet, ale poslouží vám jako vodítko a nebudete v ději lítat z jednoho do druhého.

A směle do toho, vykreslujte jednotlivé postavy, popisujte je tak, aby je čtenář přímo viděl, udržujte styl jakým chcete příběh vyprávět. Pokud příběh budete vyprávět v první osobě, soustřeďte se na to, aby tomu tak bylo po celou dobu.

Až napíšete poslední řádek a z vaší knihy vám bude chybět udělat už jen poslední tečka, začne druhé kolo práce. To složitější. Korektury, opravy, přepisování, ale i to k tomu neodmyslitelně patří.

Knihy
Knihy – Zdroj: Shutterstock.com

Po napsání už jen najít nakladatele

Nejprve se svým dílem oslovte velká nakladatelství. Spolu s rukopisem zašlete i stručný popis díla a důvod, proč zrovna vaši knihu by měli uvést na trh. Pokud vaše dílo nevezmou, pak vám nezbývá, než oslovit malá nakladatelství a zapracovat na marketingu. Sami se pokuste vaši knihu prosadit a vzbudit o ni zájem.

 

Zdroj:

https://odstartujtesvojiknihu.cz/jak-najit-nakladatelstvi-pro-svou-knihu/

 

Sníte o tom, že napíšete knihu? Poradíme, jak na to

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!