Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Příjemná četba / foto: shutterstock

České knihy plné napětí, které budete chtít číst

Došlo vám čtivo a dumáte, jaké knihy si pořídit, abyste se nenudili a užili si pořádnou „jízdu?“ Vybrali jsme pro vás novinky českých autorek, od kterých se neodtrhnete.

Nepečené dezerty slupnete jako malinu

Domácí násilí trápí spoustu žen. Jen se o tom nemluví. Kateřina o tom ví své a rozhodne se bojovat za svou svobodu a lepší život. Netuší, že její manipulativní manžel skrývá mnohem víc a za jeho úspěšnými obchody se skrývá špína a zločiny. Thriller Nepečené dezerty Kateřiny A. vás lapí od prvních stránek. Čte se svižně a vyústění je na české poměry hodně drsné. Prvotina české autorky Andrey Čekanové dokáže pořádně překvapit.

Četba knih
Četba knih – Zdroj: Shutterstock.com

Dejte si pozor na Prokletí hradu Mydlovar

Martina Novotná se představila již se svou čtvrtou knihou. Stejně jako ty předchozí umístila děj do středověku. Na rozdíl od vyšetřovatelů se šlechtickým titulem se tady stává hlavním hrdinou prostý voják Martin, který se svými dlouhými vlasy a očima barvy pomněnek okouzlí téměř každou ženu. Je odvážný, chytrý a nenechá se zastrašit. Odhalí zločiny na Mydlovaru a zjistí, v čem tkví jeho prokletí?

Odhalte Tajemství prachu a krve

Tajemství prachu a krve napsala česká autorka Anna Beatrix Bártová. Pohrála si se dvěma časovými liniemi, ve kterých sleduje legendu o upíří kněžně Eleonoře v Českém Krumlově. Druhá linie se odehrává v roce 2000, kdy byly odhaleny kostry s protivampýrským jištěním. Smyšlený příběh o sériovém vrahovi je vystavěn na skutečných událostech a při čtení vás z něj budepořádně mrazit v zádech.

Upíří příběhy
Upíří příběhy – Zdroj: Shutterstock.com

Co když jste jen Tři kroky od pekla?

Kniha Tři kroky od pekla vás ve své knize zavede pro změnu do vesnice Svárov, kde se každý s každým zná. Přesto mají tamní obyvatelé plno „kostlivců ve skříni“ a dobře je ukrývají. Když zmizí malý chlapec a matka požádá o pomoc soukromou vyšetřovatelku Taru, začnou tajnosti vyplouvat na povrch. Veronika Černucká píše čtivě, svižně a ani chvilku se u jejích knih nenudíte. Pokud chcete být napjatí až do posledních stránek, rozhodně si tuto její novinku nenechte ujít.

 

Zdroj:

Knihovna Sabiny Huřťákové

České knihy plné napětí, které budete chtít číst

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!