Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Nejžhavější ženské líbačky ve filmech

V žádném pořádném filmu nesmí chybět líbání, a pokud si chtějí tvůrci zajistit aspoň částečný úspěch, pak by měli přihodit i něco nad rámec lehké erotiky.

Obvykle se ovšem líbá muž se ženou. Ale už ani francouzáky mezi herečkami nejsou výjimkou. Svět se liberalizuje a navíc to v porovnání s obyčejným polibkem vytrhne diváka z letargie.

Vybrali jsme několik nejlepších ženských líbaček, ale upozorňujeme, že jsme se drželi jen tohoto zadání a tvrdší erotiku a pornografii vynechali.

Mulholland Drive
Legendární snímek Davida Lynche sice pochopil málokdo, ale jedno je tomuto podivínskému režisérovi třeba přiznat. S lechtivým materiálem to umí, když většinou jen naznačuje, otevírá možnosti, místo aby nabídl rovnou naplnění. Přesně takový postup diváka vzrušuje a napíná až k prasknutí. Obzvlášť když ví, že přijde něco výjimečného.

Naomi Watts hraje naivní blondýnku bažící po úspěchu v Hollywoodu. Laura Harring zase krásnou ženu trpící amnézií a neschopnou si vzpomenout, zda už někdy předtím měla sex s jinou ženou. Scéna tak nese prvky sebeobjevování dvou zdánlivě nevinných bytostí.



Nebezpečné hry
Tenhle film je kvalitou béčkový, není to opravdový thriller, ale spíše podívaná na zkažené lidi, ovšem to neznamená, že se některé scény nepovedly. Naopak. Bez nich by Nebezpečné hry byly zřejmě naprostým odpadem, ale takhle stojí za to je vidět. Když se Neve Campbell a Denise Richards potkají u bazénu v sexy bikinách, neměli byste se divit, že brzy skončí ve vodě ve vášnivém objetí.



Bound
Ještě než bratři Wachovští natočili kultovní Matrix, střihli si tento noirový thriller ve velmi netradičním duchu. V ústřední roli vystupuje Violet, která se potřebuje zbavit svého nepovedeného přítele. Cesty osudu ji přivedou do cesty Corky, a jelikož jsou obě dívky dokonale nadržené, spustí ohromující divadlo sprostých slov a sténání ve stylu tenisových hráček.



Velmi nebezpečné známosti
Film plný intrik mezi zlatou, zkaženou a zhýralou mládeží okořeňují sexuální scény, z nichž ta líbací je ještě jedna z nejmírnějších, ovšem na druhou stranu v sobě má pořádný náboj. V hlavní roli naivní Selma Blair v roli Cecile, kterou Sarah Michelle Gellar aka Kathryn učí, jak se líbá jen proto, aby Cecile zkazila a ta si následně zničila svou dosud dobrou reputaci. Právě proto je tu ta jiskra – zkažená mrcha manipuluje s nevinnou lilií.



Gia
Snímek Gia točila Angelina Jolie pro HBO na startu své hvězdné herecké kariéry, ale už v něm stačila projevit velkou porci své smyslnosti. Jde o biografický film na motivy supermodelky Gii Carangi, která byla první svého druhu v Americe. Splnění svého snu si musela tvrdě vydřít a cestou postupovala často neortodoxně. Jako například když potkala Lindu, s níž prožila ohromující románek, na který se film pochopitelně nezapomněl zaměřit. Gia měla vášeň i v heroinu, díky němuž si nakonec uhnala AIDS a zemřela v pouhých šestadvaceti letech.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 426