Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
ABBA / foto: freiepresse.de

ABBA: Nezahrajeme ani za miliardu

Textař a člen legendární ABBY Björn Ulvaeus se nedávno přiznal, že ztrácí paměť. Dokonce si prý ani nepamatuje, že se s kapelou v roce 1974 vystoupil na Eurovizi.

Přitom právě díky skladbě Waterloo, kterou ABBA na Eurovizi zahrála, začala její hvězdná kariéra. „Jako kdybych tam nebyl,“ prohlásil ale Ulvaeus, který se ve snaze upamatovat se na důležité mezníky jeho života, uchýlil i k hypnóze.

Osmapadesátiletý textař, který společně s klávesistou a skladatelem Bennym Andersonem psal pro ABBU jeden megaúspěšný hit za druhým, si prý doma prohlíží staré fotografie a dívá se na videa, aby si připomenul, čeho byl součástí.

Svého času byl také ženatý se zpěvačkou ABBY Agnethou Fältskog, ale jejich manželství nepřežilo šoubyznysový tlak, kterému byla kapela v dobách největší slávy vystavena. Dnes je ženatý s hudební žurnalistkou Lenou Kallersjö.

ABBA momentálně prožívá další ze svých renesancí, neboť do kin míří film Mamma Mia!, natočený podle stejnojmenného muzikálu, založeném na skladbách švédského popového kolosu.

Reinkarnace filmem
V hlavních rolích se představí někdejší James Bond Pierce Brosnan, Maryl Streep či Colin Firth. U příležitosti slavnostní premiéry se na veřejnosti ukázali tři ze čtyř členů ABBY, kteří se v soukromém životě nevyhledávají a už léta odmítají velmi lukrativní nabídky na comebackové turné.

Ta poslední jim přitom slibovala miliardu dolarů, ale ani tak mamutí částka kapelu nepřiměla k návratu. O podobné zásadovosti si mimochodem mohou nechat zdát i ti nejnezávislejší z nezávislých.

Skladatelské torzo ABBY, tedy Benny Anderson a zapomnětlivý Björn, spolu nicméně spolupracuje, píše muzikály a spolupracuje s dalšími hudebníky. Naděje na návrat legendární kapely – ač by si to mnoho fanoušků jistě přálo – jsou ale s největší pravděpodobností liché.

Jak před časem Ulvaeus podotkl, kdo je zvědav na šedesátileté popové hvězdy...

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 111