Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Oasis / foto: oasisinet.com

Propagace desky? Nadávky a urážky!

Nová deska Oasis je na spadnutí, je třeba ji řádně zpropagovat. Jak? Nejlépe samozřejmě urážením kolegů. Na to je kytarista Noel Gallagher machr.

Jsou kapely, které v rámci propagace trousí moudrá slova o tom, jak na novém albu dřely jako koně, vyzkoušely si nové postupy, inspirovaly se kdečím ve snaze nabídnout fanouškům co nejkomplexnější zážitek. Dále jsou skupiny, které šoubyzovým kolotočem upřímně pohrdají a desky vydávají v tichosti, doufajíce, že si je věrní najdou.

Nu a pak tu jsou Oasis. Těm stačí porozhlédnout se kolem a vybrat si, koho z aktuálních miláčků publika znectít a je hotovo.

Kytarista a skladatelský mozek Noel se takto opřel do Kaiser Chiefs. „The Monkees se nerozpadli, pouze se přejmenovali na Kaiser Chiefs. Bral jsem osmnáct let drogy, ale nikdy jsem na tom nebyl tak blbě, abych prohlásil, že tihleti Kaiser Chiefs jsou fakt skvělí,“ prohodil Noel.

Jen pro pořádek – The Monkees byla v 60. letech velice populární uměle vytvořená partička z televizního seriálu. Dnes právem pozapomenutá, byť třeba hitovka I’m Believer, kterou jí dodal Neil Diamond, se hraje dodnes.

Amy je kobyla!

Krom Kaisers se Noel opřel například i do Amy Winehouse – přirovnal jí ke kobyle. Její stanovisko není známé, ale Kaiser Chiefs to berou sportovně.

„Je to poměrně legrační, kdykoliv Oasis chystají desku, začnou někoho urážet. Teď jsme to holt schytali my. Když mi bylo sedmnáct, Noel prudil do Blur. Teď je mi třicet, jemu padesát a montuje se do nás, to mě docela těší,“ nechal se slyšet bubeník Kaiserů Nick Hodgson.

Mimochodem, nové album chystají obě „znepřátelené“ strany. Oasis tu svou pojmenovali Dig Out Your Soul a Kaiser Chiefs Off With Their Heads. Dá se ale předpokládat, že k ničemu podobnému jako byl památný britpopový souboj Oasis vs. Blur se v tomto případě nechystá.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 39