Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jason Donovan / foto: Archiv

Další hudební důchodce se vrací

Takže další pán na holení, kterého už nebaví hudební důchod. Australský popový idol 80. let Jason Donovan se nám opět drápe do světel reflektorů.

Tento hoch se prosadil v roce 1988 po boku nepoměrně slavnější krajanky Kylie Minogue, s níž nazpíval duet Especially For You. Rovněž si oba dva zahráli v televizním seriálu Sousedé a jednu chvíli spolu i randili.

Donovan se posléze spojil s nechvalně známou producentskou trojici Stock, Aitken a Waterman, kterážto fabrika na hity ho zásobovala úspěšnými odrhovačkami jako například Too Many Broken Hearts.

Jason zažíval zlaté časy, ale ježto v jeho případě šlo jen a pouze o atraktivní zevnějšek a nikoliv o osobnost s vlastním muzikantským názorem a vizí, po právu zapadl. Před časem měl ještě jakési pletky s bulvárem, který ho nařkl s homosexuality.

Má šanci?
Teď se ale Jasonovi zachtělo zkusit opět štěstí s muzikou a připravuje nové album, mimochodem první po patnácti letech. Naposledy o sobě dal vědět v roce 1993 kolekcí All Around The World, které se ale nevedlo příliš dobře.

Těžko říct, zda má teď větší šanci – nostalgie po osmdesátkách je sice silnější, ale Jason Donovan po sobě nezanechal tak silnou rýhu, aby měl člověk chuť si ho byť jen z legrace připomenout. Ačkoliv, když mohli poměrně úspěšný comeback před lety prodělat i germánští kýčaři Modern Talking, je snad možné už úplně všechno.

Donovan ale podle všeho nezopakuje svůj model diskotékových popěvků. Slibuje album inspirované muzikou 50. a 60. let a krom původních skladeb se na něm objeví i něco předělávek, což bude asi náramná švanda.

Upřímně řečeno, slyšet tuhle prachem zapadanou hvězdičku, jak se pokládá do standardů jako Blue Velvet, Love Hurts a dalších se zase nepoštěstí každý den. Už kvůli tomu by mohla Jasonova nová deska stát za hřích. Pohybujeme se samozřejmě v intencích tzv. guilty pleasure.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 29