Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Monkey Business / foto: MonkeyBusiness.cz

„Opice“ roztančily divadlo Hybernia

Ve čtvrtek 11. září vystoupila skupina Monkey Business v divadle Hybernia a bylo to unikátní vystoupení. Poprvé zazněly i písně, které se v koncertním repertoáru skupiny objevují zřídka, případně vůbec.

Krátce po osmé vylezla na jeviště celá partička v dobových kostýmech po vzoru Mozarta a nikdo z přítomných v tu chvíli netušil, co se vlastně bude odehrávat a jakým směrem se bude vystoupení skupiny vůbec ubírat.

 
Netradiční bonus

Monkey Business zahráli opravdu všechny skladby volnějšího rytmu, např. Dirty, Old Schooler, John Holmes Was My Platonic Lover nebo All The Bitches, které neuslyšíte live na žádném festivalu ani jejich koncertu.

 

Klasicky skvělý výkon předvedl zpěvák Matěj Ruppert. A to nejen pěvěcký, ale i herecký. Matějův hlasový rozsah snad nemá hranice a právě na divadelních prknech svůj talent neuvěřitelně zúročil. Nelze opomenout ani vynikající Tonyu Graves.

 

Netradičním bonusem byl duet Matěje Rupperta a Terezy Černochové, který diváci odměnili bouřlivým aplausem.

 
Tanec v divadle

Divadelní prostředí bývá často komorní, ale „opice“ změnily i to. Po skladbě Hi-Fi Stereo vyzval Matěj Ruppert diváky, že pokud mají chuť tančit, tak ať se do toho bez ostychu dají… Během patnácti vteřin bylo divadlo v pozoru a všichni začali tančit na ty největší pecky jako My Friends, Blue Umbrella atd.

 

I z tohoto vystoupení se stala opět úžasná show, ovšem ve velmi netradičním prostředí. Zpět do divadelních sedaček uklidil diváky až poslední song večera Peace Of My Life, při kterém mrazilo v zádech a zároveň to byla skvělá tečka speciálního představení, které bylo jedinečné, neopakovatelné a nezapomenutelné…

 

Monkey Business prostě udělají bez zábran skvělou show opravdu kdekoli a jejich osobitost a kreativita, kterou prezentují na živo, nemá na české hudební scéně konkurenci.

 
Poprvé a naposledy?

Na tomto unikátním koncertě vystoupili a skupinu Monkey Business doprovodili: smyčcový Epoque Quartet, čtyřčlenný sbor vokalistek v čele s Terezou Černochovou, vynikající vibrafonista Radek Krampl, saxofonista Radek Kašpar, hráč na pedal steel kytaru Josef Štěpánek a Ondřej Smeykal na didgeridoo.

 

Partnerem jedinečného a neotřelého koncertu kapely bylo i Líbímseti.cz. Že se podobná show už s nejvyšší pravděpodobností nebude opakovat, to naznačil při závěrečné děkovačce sám frontman skupiny Roman Holý.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 19