Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Johnny Rotten / foto: abc.net.au

Když dělá punkáč reklamu na máslo

Pokud punk znamená dělat si opravdu jen to, co chci a neohlížet se na to, co si o tom kdo myslí, pak John Lydon aka Johnny Rotten je stále ještě punkerem z nejortodoxnějších.

Kdo jiný by si taky střihl takovou taškařici jako reklamu na máslo. Pravda, je tu další výtečník, který propůjčil svou tvář reklamě – jistý Blixa Bargeld z Einstürzende Neubauten – ale v Rottenově případě to přece jen lépe zapadá do dění, které se kolem jeho osoby s kapely Sex Pistols, jejímž je členem, seběhlo.

Skandální ikona
Nejdřív poměrně rozpačitě přijatý návrat, turné zcela nepokrytě pro prachy, přiznání, že Sex Pistols už dávno nejsou žádný punk, maximálně rockový kabaret a teď tedy reklama na máslo. Ovšem ne že by shnilý Johnny propůjčil svou tvář nějaké pofidérní značce, jedná se o výrobek firmy Country Life, který rozčepýřený veterán bere za svůj.

Prohlásil, že je pyšný na to, že je Brit (poměrně změna, svého času nebyl Rotten pyšný vůbec na nic, zvlášť na své občanství) a že může svou tvář propůjčit britskému výrobku. „Country Life je moje značka, takže jsem nemohl odmítnout. Lidé vědí, že dělám jen věci, kterým věřím a že je dělám po svém,“ prohlásil Johnny Rotten.

A proč se vlastně zástupci Country Life rozhodli angažovat do reklamy právě frontmana skandálních Sex Pistols? Prý jde o britskou ikonu, jejíž svobodné názory a smysl pro drzý humor jsou v tomto případě žádoucí a pro reklamní potřeby ideální.

Bude nová deska?
Dodejme ještě, že pokud jde o Sex Pistols, před časem se objevily zvěsti, že znovuzrozená kapela nehodlá na koncertech donekonečna obehrávat letité šlágry, nýbrž uvažuje o natočení zbrusu nového alba.

Zní to sice neuvěřitelně, ale šlo by teprve o druhou regulérní studiovou nahrávku. Tou první je samozřejmě proslulý debut Never Mind The Bollocks, Here’s The Sex Pistols z roku 1977.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 106