Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
30 Seconds To Mars / foto: Shutterstock

Ceny MTV? Přehlídka nýmandů

Dobré to je, oddychl si člověk, který si po pravidelném pročítání výsledků tuzemského Anděla myslí, že ve světě na tom jsou mnohem lépe.

Jak kde – výsledky letošních cen evropské MTV svědčí o tom, že i za humny oceňují naprosté nýmandy.

Emoparta s hollywoodskou star
Vezměme to postupně – cenu za nejlepší rockovou kapelu a klip získala emoparta 30 Seconds To Mars. Vystajlovaní mládenci vedení hollywoodskou hvězdou Jaredem Letem jistě nejsou nejhorší kapelou na světě, ale stavět je na piedestal? Proč? Za co? Že si umí načesat patky a chytli včas trendy vlak? To pardon.

Jdeme dále, bude lépe. Kategorii naprostá legenda vyhrál Paul McCartney, což je sice v pořádku, na druhé straně, tenhle pán už má cen plný foch a netřeba se zas a znovu ubezpečovat o jeho genialitě. Víme a známe.

Popojedem: nejlepší představitel urban music Kanye West. Dejme tomu.

Bude veseleji, Britney Spears, jejíž comeback byl vyhlášen událostí roku 2008. Dobře jí tak – a všem, kteří to cítí podobně, taky. Slečna Spears natočila podle hlasujících rovněž album roku Blackout, což je úplně na hlavu, ale jsme na MTV, takže zachovejme v rámci možností chladnou hlavu.

...a bude hůř
Objevem roku se stala zpěvačka Kate Perry, která slavnostní večer v Liverpoolu moderovala. Třeba o ní ještě někdy uslyšíme, když už je ten objev. Zatím na sebe poutá pozornost hlavně mediální hrou na bisexuálku, což není mnoho.

Jedeme dál, kategorii nejlepší umělec vyhrál Rick Astley, což se příčí zdravému rozumu. Ve světle těchto skutečností je úplně jedno, že se dostalo i na německá holátka Tokio Hotel, jejichž hru na rock zřejmě prepubertální publikum stále ještě baští.

Zbývá dodat, že večer se nesl ve znamení sympatií k nově zvolenému americkému prezidentovi a všichni si večer náramně užili. Takže zase za rok – Britney opět něco vydá, takže bude veselo.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 603