Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Reuters

Svět je po smrti Michaela Jacksona v šoku

Hudební svět truchlí. Přišel o jednu z největších ikon. Michael Jackson ve čtvrtek zemřel v pouhých padesáti letech. O jeho smrti se hovoří nejen na internetu, ale i na zastávkách, ve školách, na pracovištích.

„Generace mých rodičů se ptala: Cos dělal, když zabili Kennedyho? My se ptáme: Cos dělal, když umřel Michael?" uvedl na Twitteru Miloš Čermák. Úmrtí slavného zpěváka zasáhla doslova celý svět, který vzdává kontroverznímu muži hold a znovu si přehrává jeho písničky. Songy na YouTube jsou zasypány vzkazy v duchu: „R.I.P., Michael.


MICHAEL JACKSON ZEMŘEL

 

 

Také na Flickru se objevily stovky fotografií z Jacksonovy kariéry od zpěvákových fanoušků. Mezi hromadou fotek jsou snímky z jeho dětství, ještě z doby, kdy nosil afro, ale jsou tam i fotografie z posledních velkých Jacksonových koncertů.

 
Smutné hvězdy

Smutní i světové hvězdy. A to nejen hudební. Všechny vyjadřují svůj zármutek. „Nemohu přestat plakat, tak smutná zpráva,“ uvedla Madonna. „Vždy jsem ho obdivovala, svět přišel o jednoho z největších, ale jeho hudba tu zůstane navždy. Mé srdce je nyní s jeho třemi dětmi a ostatními členy rodiny,“ dodala.

magazin.cz

 

Bývalá Jacksonova manželka Lisa Marie Presley řekla: „Jsem velmi smutná, je to velmi emocionální. Zlomilo mi to srdce kvůli jeho dětem, které s ním byly na každém kroku, a samozřejmě kvůli rodině. Tohle je obrovská ztráta, docházejí mi slova.“

 

„Jsem šokována. Můj přítel Michael Jackson je mrtev,“ konstatovala na Twitteru herečka Jane Fonda. Stejně se vyjádřily i Brooke Shields, Elizabeth Taylor či Cher.

 

„Tak jsem se těšila na jeho show do Londýna. Měli jsme být v Evropě ve stejnou chvíli, tak jsem se na něj chtěla jet podívat. Celý život mě inspiroval. Zpráva o jeho úmrtí mě zničila,“ vyhlásila Britney Spears. A přibývají další a další reakce celebrit.

 
Není to fake, ptali se čtenáři

Náhlá smrt krále popu zasáhla i čtenáře Magazínu. „Blbost, tomu nevěřím, je to kachna,“ takové byly první reakce na zprávu, která se na našich stránkách objevila krátce po půlnoci. Už tehdy ji potvrdil jako první deník Los Angeles Times ruku v ruce se serverem TMZ.com. „Není to fake?“ ptali se neustále nevěřícně čtenáři. Nebyl…

magazin.cz

 

Až hodinu po oznámení úmrtí někteří čtenáři uvěřili. A další šokovaní přibývali. „A je to v hajzlu,“ napsal OneLovePeaceRasta. „Odešla legenda,“ doplnil bsider. „Se mi vůbec nechce věřit. RIP Míšo,“ uvedla Night_In_Paradise. A v podobném duchu se nesly i další reakce, jichž už jsou stovky. I lidé, kteří Michaela Jacksona nemuseli, se přidávají se soustrastí.

 

A stejně je tomu v celém světě. Rozporuplná minulost zpěváka, který byl obviněn z obtěžování dětí a kvůli tomu dokonce stanul před soudem, je přehlušena tím, co hudebnímu světu geniální hudebník přinesl. Hovoří se o jeho významu pro populární muziku a někteří dokonce uvádějí, že s jeho smrtí zemřela i popmusic.

 

Co si myslíte vy o přínosu Michaela Jacksona pro světovou hudbu? Jak vzpomínáte na jeho písničky, jaké s nimi máte spojeny vzpomínky? Napište nám do diskuse.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2 682