Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Borat / foto: Shutterstock

Co nevíte o Boratovi a Brunovi

Herec, bavič a mystifikátor Sascha Baron Cohen, který proslul rolemi Borata a nově Bruna, ušel od svých mladistvých let dalekou cestu.

Jeho spolužáci na katedře historie při Cambridgeské univerzitě si ho pamatují jako „tichého, přátelského a studujícího“.

Napsal tu také seminární práci na téma „Role Židů v americkém hnutí za občanská práva“. Vyzkoušel si také několik rolí v hereckém spolku, nikdy však zrovna nevyčníval. Teprve po škole objevil komediální žánr, díky němuž je dnes – ve svých 37 letech – jedním z nejrespektovanějších komiků.

Býval modelem
Za Boratovými vousy a podivnými vlasy či za nahým zadkem slizkého Bruna je ve skutečnosti dobře vypadající muž. Ještě předtím, než se stal komikem, se živil jako model a objevil se i na titulních stránkách některých magazínů. Ostatně, právě tahle životní etapa ho inspirovala při vytváření role Bruna.

Vystřižení z MTV
Při předávání letošních cen MTV byl už Bruno moderátorem akce a způsobil pěkný poprask tím, že nastavil svůj zadek a přirození přímo proti Eminemovi. V roce 2006, ještě jako Borat, předával jednu cenu a publikum přivítal slovy „Dobrý večer, pánové a prostitutky“. Následně prohlásil, že má rád šikovná ústa Jessicy Simpson. Tehdy ho ještě z televizního vysílání vystřihli.

Boratova vesnice je v Rumunsku

Borat sice oficiálně pochází z Kazachstánu, vtipné záběry z jeho vesnice (ještě předtím než se vydal na cestu do USA) se ale natáčely v Rumunsku. Obyvatelé dotyčné vesnice tvrdí, že každý dostal šest dolarů a bylo jim řečeno, že se natáčí dokument o jejich těžkém životu. Když nakonec film vstoupil do kin, dva z nich filmaře zažalovali o třicet milionů dolarů. Neuspěli kvůli příliš vágně formulované stížnosti.

Politik kouřil trávu
Ještě coby Ali G, což byla Cohenova první slavná role, usvědčil někdejšího příslušníka parlamentu za konzervativní stranu ve Velké Británii z toho, že kouřil marihuanu. V jedné scéně mu totiž ukázal jointa a politik Neil Hamilton se hrdě hlásil k tomu, že to už vyzkoušel. Cohen dosud neprozradil, jaké látky v jointu skutečně byly.

Promluvil při promoci na Harvardu

Na prestižních amerických školách je zvykem zvát nejrůznější osobnosti, aby promluvily k budoucím absolventům. Je to jakýsi svátek jak pro studenty, tak jejich rodiče, kde zaznívají klišovitá souvětí o budoucím úspěchu, přínosu studentů pro americký lid apod. Na Harvardu si ale jedna třída pozvala k řeči Cohena v roli Ali G. A samozřejmě se nikdo nestačil divit.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 112