Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro US Weekly

VIDEO: Jak Michaelu Jacksonovi hořely vlasy

Poprvé bylo zveřejněno video z roku 1984, na kterém Michaelu Jacksonovi chytly vlasy.

V roce 1984 byl Michael Jackson na vrcholu kariéry. Uplynul rok od vydání superúspěšného alba Thriller a zpěvák si pomalu, ale jistě osvojoval titul „král popu.“

Nebyl obestřen tajemnými a nesmyslnými plastickými operacemi, skandály ani dluhy. A v té době došlo k nehodě, která možná negativně ovlivnila celý pozdější Jacksonův život. Následky nebyly na první pohled vidět, ovšem, jak přiznal ve své životopisné knize Moonwalk, bolesti ho od té doby provázely neustále.

Při natáčení reklamy na Pepsi v losangeleském sportovním centu Shrine Auditorium mu od pyrotechniky chytly vlasy. Fotografie z nešťastné události jsou veřejnosti známé dlouhá léta, ovšem dnes deník US Weekly uveřejnil video, které ukazuje celou nehodu od začátku do konce.

Nevšiml si, že hoří
Jackson tancoval na rampě a kolem něho z obou stran vybuchly pyrotechnické efekty. A do jisker mu chytly vlasy. Ze záběrů je jasně vidět, že zpěvák si vůbec ničeho nevšiml a pokračoval v tanci, i když už měl hlavu v plamenech.

Až po několika vteřinách k němu přispěchali spolupracovníci, kteří ho začali hasit. Je také vidět, že když Jacksona odváděli, měl velkou část hlavy ohořelou.

Následky zranění byly vážné. Zpěvákovi byly implantovány kožní štěpy. Ovšem bolest způsobená popáleninami zůstala a Jackson začal užívat velké množství utišujících prostředků.


Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 400