Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Usagi Yojimbo: Cesta poutníka / foto: CREW

Komiksoví šílenci! Přijíždí legenda Stan Sakai

To musíte vidět. Do Prahy zavítá autor jedné z nejoblíbenějších komiksových sérií Stan Sakai!

Komiksové nakladatelství Crew, respektive jeho redakce, se zase jednou pochlapilo a připravilo pro vás skutečně lahůdkové setkání. Do Prahy zavítá legendární Stan Sakai, tvůrce jednoho z nejúspěšnějších autorských komiksů – slavné série Usagi Yojimbo. Příběhy samurajského králíka jsou hitem i u nás. Na Magazín.cz jsme recenzovali knihu Usagi Yojimbo 5: Kozel samotář a dítě.

Momentálně se dokončuje jedenáctá kniha (které by se měla stihnout do Sakaiova příjezdu) a předchozí díly se mezitím stále dotiskují. Na Magazín.cz jsme recenzovali knihu Usagi Yojimbo 5: Kozel samotář a dítě, nebo Usagi Yojimbo: Cesta poutníka.

Není divu, že je tento komiks všeobecně tak úspěšný – Sakai je stejně skvělý vypravěč jako kreslíř. V epizodách ze života králičího ronina se misí historické reálie s hororovými historkami a variacemi na slavné japonské filmy. Ale nejde jen o hru s žánrem a poklonu asijské kultuře – Usagi Yojimbo nabízí fascinující a sugestivní příběhy, které dokáží napnout i dojmout.

Celá akce CRWECON SPECIÁL: STAN SAKAI! se bude konat 10. 9. v kině Světozor, od 16.00 do 18.00 hodin, přičemž součástí akce bude beseda a autogramiáda, takže si nezapomeňte s sebou přinést knihy k podpisu, kdo nemá, může si na místě nakoupit.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 14