Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Oasis / foto: oasisinet.com

Oasis to zabalili. Definitivně!

Když se jim konečně podařilo přestát krizi, rozpadají se.

Don't Believe the Truth a Dig Out Your Soul z loňského roku, dvě alba, kterými Oasis dokázali, že nepatří do starého železa a že jsou schopni být úspěšnou kapelou i ve 21. století. Přitom tihle kluci začali v 90. létech, kdy jejich hvězda vyšla a posléze pomalu zhasla. Ukázali ale, že se o svoje fanoušky umí poprat.

Bohužel nejen o fanoušky. Kluci se totiž perou i mezi sebou. Už skoro deset let se totiž proslýchá, že vztah mezi tahouny kapely a zároveň bratry Liamem a Noelem Gallagherovými je na ostří nože. Jeden druhého nesnáší a dává to patřičně vědět.

Kdy to celé začalo?
Podle všeho k prvnímu opravdu vyhrocenému sporu došlo už v roce 2000, kdy se Liam nechal slyšet, že Noelovu dceru Anais jeho bratr nezplodil. Takové věci se neříkají, a když jste něčí bratr, tak už tuplem.

Liam zkrátka hrál a hraje svou roli rockového štváče a hvězdy, zkrátka drsňáka z povolání nejen na fanoušky, ale i na svoje nejbližší. To se ovšem může časem ukázat jako neúnosné. Naschvály pokračovaly, dokonce se stupňovaly.

Během natáčení Dig Out Your Soul se například Liam na pár dní vytratil bez ohlášení ze studia. Až pak se kapela dozvěděla, že se bez nich oženil se svou přítelkyní Nicole Appleton. Tak trochu šok. Rozhovory pro propagování alba pak oba bratři natáčeli zcela odděleně. „Nemám Liama rád,“ prohlásil v jednom z nich Noel a bylo to asi to nejmírnější, co v bratrovražedném sporu zaznělo.

Konec, je tady konec
Když se na stránkách Oasis objevilo Noelovo prohlášení o tom, že už s Liamem prostě nemůže déle spolupracovat (S lítostí, ale také s velkou úlevou vám oznamuji, že dnes večer opouštím Oasis), nebylo to sice nic až tak nečekaného, ale definitivně to skončilo jednu éru.

Noel, který psal pro kapelu veškerou muziku, opouští kapelu na jejím vrcholu, takříkajíc v nejlepším. Liam i on vědí, že jeden bez druhého Oasis skončili. Po všech těch těžkých letech, kdy se jim nedařilo, se jim povedlo vyskočit zpátky na vlnu jenom proto, aby se kvůli dětinskému chování Liama natrvalo rozešli. S tím, že by si to Noel ještě rozmyslel, se po tom všem nejspíše počítat nedá.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 33