Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Madonna / foto: H&M Steven Klein, www.madonna.cz

Na Madonnu bučeli. Zastávala se Romů

Když už nikoho nešokují sporé oblečky dam a pánů a nějaký ten krucifix na scéně, musí na sebe Madonna upozornit jinak.

Teď se do toho opřela plamennými projevy za lidská práva. Jenže ne všude je její snaha chápána a přijímána tak, jak by si pěnice představovala. Na koncertě v rumunské Bukurešti si pustila pusu na špacír stran diskriminace Romů a už byl oheň na střeše.

Publikum začalo pískat a bučet. „Doneslo se mi, že zde, stejně jako v celé východní Evropě, panuje velká diskriminace Romů a cikánů. Je mi z toho smutno, nevěříme přece v diskriminaci, ale ve stejná práva pro všechny a ve svobodu,“ zahlásila Madonna poté, co si nechala vyložit, jak je to na východě s těmi Romy.

„Pískal jsem, protože jsem nesouhlasil s tím, co říká,“ nechal se podle BBC slyšet jeden z návštěvníků Madonnina vystoupení. „Kdo si vůbec myslí, že je, aby nás poučovala,“ dodal.
Jak ale prohlásila zpěvaččina mluvčí Lis Rosenberg, z publika se ozýval i souhlasný pokřik, nejen neuctivé výkřiky.

Zpěvačka ať zpívá….
„Madonna koncertuje se skupinou fenomenálních romských muzikantů, kteří ji informovali o diskriminaci jejich etnika v různých zemích. Proto cítila povinnost učinit krátké prohlášení,“ uvedla Rosenberg.

Ale jistě, ona to přece nijak zle nemyslí, Maddy prostě občas rychleji mluví než myslí a má pocit, že když ji jednou označili popovou královnou, musí se stůj co stůj ke všemu vyjadřovat. Občas zapomíná na to, že je jen zpěvačka a tudíž by měla dělat to, co přísluší jejímu cechu, totiž zpívat a bavit lidi. A nepouštět se do žádných samostatných souvislejších projevů na téma rasová nenávist.

Není každý Bono nebo Bob Geldof a začas by se mohlo stát, že se třeba Robbie Williams stane bojovníkem za práva indiánských kmenů. I když by to bylo jistě velmi zábavné.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 202