Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Šest filmových mýtů o sexu

Asi každý tuší, že filmy určitým způsobem zkreslují realitu a rozhodně neposkytují její přesný obrázek.

Ovšem dost často se na to zapomíná a filmy tak mohou být jistým zdrojem frustrace. Jednoduše proto, že ve skutečném životě nezažíváme to, co filmoví hrdinové.

Typicky jde například o vyobrazení sexu. Mnohdy se stává, že to co vidíme na filmových plátnech či obrazovkách, žádáme i doma v posteli. Inu, to půjde asi těžko, když jsou to věci mimo filmovou fikci prakticky neuskutečnitelné.

Sex vyžaduje hudbu

Filmový sex je naprosto nepředstavitelný bez romantického či vášnivého hudebního doprovodu, která navíc jakýmsi zázrakem koresponduje se souložícím párem a graduje přesně ve chvíli orgasmu. Vězte, že takhle to nechodí a občas je lepší nechat hudební přehrávač či rádio vypnuté (pokud tedy nechcete přehlušit hlasité hekání). Bude to stejně tak dobré jako s hudbou.

Společný orgasmus
Nejenže ve filmech dosáhnou ženy orgasmu prakticky vždycky. Co více – na vrchol se dostanou ve stejný moment jako jejich mužský protějšek. Kdo už má nějakou tu soulož za sebou, jistě ví, že máloco je vzdálenější realitě.

Ženy po sexu nikdy nechodí nahé
Ve filmu neexistuje, aby se žena po sexuálním styku procházela nahá po bytě. Obvykle se zahalí do prostěradla nebo okamžitě vyhledá velkou košili svého partnera. Realita je prostší a ženy se po sexu velmi rády promenádují nahé. Tady vidíme oproti filmům pozitivum!

Okamžité těhotenství
Spousta filmů je založena na jednoduché premise. Dojde k jedné, často i vůbec první souloži – a hned je z toho dítě. Jakoby snad ani neexistovala ochrana a lidé měli děti po jednom styku. Jistě, stává se to i v reálu, ale především je to doména filmů!

Ztráta panenství je velká věc
Z filmů člověk občas nabude dojmu, že ztráta panenství je tím nejzásadnějším krokem, jaký může dívka v životě udělat. V seriálech obvykle přemítá celou jednu sezónu nad tím, komu věneček věnuje. A v hororech je panenství často tím, co drží dotyčnou naživu!

Pouze hezké ženy mají sex
Z filmů můžete nabýt dojmu, že soulož si dopřávají pouze krasavice a ostatní tak akorát závidí. Skutečnost je naštěstí přízemnější a sexuálních hrátek si užívá takřka každý.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 93