Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: funzu.com

Špatní herci ve slavných rolích. Komu je vyfoukli?

Ne vždy dopadne obsazení role podle původních představ tvůrců. Kteří herci se měli ve známých rolích objevit, a kteří tam nakonec hráli?

V hororu Americké psycho měl hrát hlavní roli Leonardo DiCaprio, ale dostal strach, že by jej jeho fanklub nikdy nepřijal jako yuppie sériového vraha. Roli nakonec získal tehdy poměrně neznámý Christian Bale.

magazin.cz

Když James Cameron obsazoval hlavní role do svého majstrštychu Titanic, představoval si v roli nezkrotné Rose Gwyneth Paltrowovou, jenže dostal kopačky. Jako Rose se nakonec nesmazatelně vryla do vědomí diváků Kate Winsletová.

magazin.cz

Agent bez minulosti Jason Bourne měl mít původně tvář Brada Pitta, ale ten dal přednost špionážce Tonyho Scotta Spy Game. A zrodila se nečekaná akční hvězda – Matt Damon.

magazin.cz

Romantická komedie Pretty Woman patří k českému vánočnímu televiznímu programu stejně neodmyslitelně jako její starší verze Tři oříšky pro popelku. Napadlo vás někdy, že by Vivian mohl hrát někdo jiný než Julia Robertsová? No vidíte, měla to být Daryl Hannahová, ale té připadala role prostitutky ponižující.

magazin.cz

Russell Crowe měl hrát komiksového hrdinu Wolverine v prvních X-Menech, ale chtěl moc peněz. Tak byla role fešného monstra nabídnuta skotskému herci Dougray Scottovi, jenže tomu termín kolidoval s natáčením Mission: Impossible II. Nakonec do role Wolverina skočil rovnýma nohama další Australan - Hugh Jackman a vydělal. Film měl ještě další dvě pokračování a sám Rosomák ještě prequel.

magazin.cz

Ani momentálně žádaný Sam Worthington nebyl první volbou. James Cameron chtěl pro roli Jakea Sullyho nejdříve Matta Damona, ale ten neměl v kalendáři místo kvůli natáčení Bourneova ultimáta. Pak byl osloven Jake Gyllenhaal, jenže ten dal přednost Princi z Persie. Velká chyba! Zatímco se stal Avatar největším filmem všech dob (zatím), Princ z Persie totálně propadl.

magazin.cz


John Travolta jako Forrest Gump? Nechybělo málo a mohla to být pravda. Robert Zemeckis mu nabídl roli nejslavnějšího prosťáčka, ale on odmítl. A po něm tu samou chybu zopakovali Bill Murray a Chevy Chase. Tom Hanks to vzal a hrál tak dobře, že mu role Forresta vynesla druhého Oscara. A porazil Travoltu, který byl ten samý rok nominován za Pulp Fiction.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 41