Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lady Gaga v klipu Bad Romance / foto: repro Youtube

Lady Gaga prodala 20 milionů singlů na netu

Lady Gaga vstoupila do digitálních dějin, stala se první hvězdou, která prodala 20 milionů digitálních singlů.

Asociace amerického hudebního průmyslu RIAA potvrdila, že Lady Gaga je držitelkou rekordu v počtu stahovaných singlů. Internetový prodej hudby je sice poměrně nový, ale prvenství Lady Gaga je nezpochybnitelné.

Singly nebo alba jsou považovány za zlaté, pokud se jich prodá přes půl milionu kopií, a platinové, pokud se jich více než milion. Lady Gaga však podle listu Daily Star prodala šest milionů kopií singlu „Just Dance“. To znamená, že jde o nahrávku šestinásobně platinovou. Její píseň „Paparazzi“ je třikrát platinová a „Love Game“ dvakrát.

Lady Gaga sice zatím internetovému prodeji vládne, ale další zpěváci ji rychle dohánějí. Rihanna prodala 19 milionů digitálních singlů, Taylor Swift jich má na kontě 18,5 milionu a Black Eyed Peas jsou jen o milion pozadu.

Čísla, kterých tito umělci dosahují, ukazují na začátek zásadního zlomu ve způsobu prodeje hudby již ve velmi blízké budoucnosti.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 5