Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Pěkná, pevná a dobře tvarovaná prsa

Prsa upoutají zrak nejednoho muže a vám dodají tolik potřebnou sebejistotu. Jak tohoto ideálního stavu dosáhnout a jak jej udržet? Možností je hned několik.

Přirozená pevnost prsou obvykle velice snadno odchází se zvyšujícím se věkem, odrozenými dětmi, pohodlným způsobem života a velkými výkyvy v tělesné hmotnosti. Toto jsou fyziologické procesy, kterým se mnohdy nedá jednoduše vzdorovat. Lze ale určitými postupy zmírňovat jejich negativní následky pro vaše prsa.

magazin.cz

 

První věc (kromě operace), která každou ženu ohledně pevnosti prsou napadne, je cvičení. To bývá také tím nejúčinnějším nenásilným způsobem, jak dosáhnout dobrého výsledku. Je ale třeba na úvod zmínit fakt, že prsa jsou tvořena především tukem. Cvičením posílíte prsní svaly, které se pod tukovou vrstvou nacházejí. Jakékoli posilování těchto svalů tedy není samospasitelné a pevná, plná a vytvarovaná ňadra vám jednoduše na 100 % nezajistí.

magazin.cz

 

Nicméně prsní svaly tvoří pomyslný základ, na kterém se dá stavět. Jakým způsobem je procvičovat, aby bylo dosaženo co nejlepších výsledků? Vhodný je téměř jakýkoli sport, při němž vyvíjíte fyzickou aktivitu v horní části těla. Nabízí se tak především posilovna, které se jen stěží vyhnete, pokud to myslíte s cvičením vážně. Velice dobré výsledky přináší plavání, kde krom hrudníku zabíráte prakticky všemi svaly na celém těle. Dobře poslouží i např. tenis, volejbal, basketbal a další sporty.

magazin.cz

 

Kliky představují jeden z nejúčinnějších způsobů budování a zpevňování prsního svalstva. Deset až dvacet kliků ve třech či čtyřech sériích denně dělají skutečně divy. Pokročilejší z vás je mohou nahradit v posilovně tzv. bench pressem, kdy si lehnete zády na lavičku a spouštíte si na hrudník s širokým úchopem dlouhou činku, abyste ji poté s výdechem vytlačily opět nahoru. Velice účinný cvik je rozpažování rukou se závažím. To v posilovně představují jednoruční činky, které doma můžete nahradit klasicky lahvemi naplněnými vodou.

 

Krémy a masáže

Jak bylo zmíněno, pouhé cvičení vám pevné poprsí nezajistí. Plnost a vzpřímené postavení svaly zajistit nedokážou. Velkým problémem je volná a neelastická kůže, která dovolí prsům poklesnout. Kůže dostává nejvíc zabrat velkými výkyvy hmotnosti a také samozřejmě těhotenstvím a kojením. Doporučuje se proto pravidelně prsa masírovat, čímž dochází k dostatečnému prokrvení a zásobování kůže výživnými látkami. To můžete provádět jak sama, tak i za pomoci odborníků ve specializovaných salónech.

magazin.cz

 

Ženských problémů si samozřejmě všimly i kosmetické a farmaceutické firmy, které zaplavily trh nejrůznějšími prostředky, které mají pevnosti prsou pomoci. Jejich účinnost je ovšem rozporuplná, stejně jako reference jednotlivých uživatelů. Některé ženy je odmítají coby nefunkční, jiné na ně nedají dopustit. Do jisté míry zde zřejmě působí i placebo efekt.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!