Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock

Co nejčastěji ničí ženám sex a jak tomu předejít?

Sex je příjemná činnost, ovšem ne vždy a pro každého. Mnoha ženám se sex například znechutil. Proč?

Důvody jsou různé, od prožitého traumatu k negativnímu vztahu ke svému vlastnímu tělu. Všechny zábrany, které vám, dámy, znemožňují užít si naplno erotické hrátky, lze odstranit. Byla by přeci škoda, kdybyste si neužívala tak skvělou věc, jakou sex je. Jaké jsou nejčastější zábrany žen při sexu a jak jim lze předejít, nebo je odstranit?

 

Snad nejčastěji ničí ženám požitek ze sexu to, že nemají rády své vlastní tělo. Stydí se například za svou postavu, často na sobě však hledají i vady na kráse, které ani nemají. A právě komplexy patří k nejčastějším zabijákům dobrého sexu. Ženy, které se nemohou ani podívat ani do zrcadla na své nahé tělo, si erotické hrátky nikdy naplno neužijí. Pokud se pak při samotném milování budou soustředit spíše na to, že mají velký zadek, sem tam nějaký ten špíček, nebo že nemají zrovna hladce oholené nohy, nedokáží už vnímat příjemné pocity, které mají při sexu zažívat. Partner si samozřejmě všimne, že se něco děje, že vše není v pořádku a začne si myslet, že něco dělá špatně. Nejistota tak bude na obou stranách a požitek ze sexu je hned pryč.

magazin.cz

 

Pokud se nenaučíte mít ráda svoje tělo, přizpůsobte ložnici k tomu, aby vaše tělo vypadalo lépe. Stačí vyměnit bílé žárovky za jemně žluté. Toto světlo totiž lichotí každé postavě. Také si pořiďte krásné a svůdné spodní prádlo, a to včetně punčoch a podvazků. Hned bude vaše postava vypadat lépe. A nejvíc prádélkem potěšíte svého partnera, devadesát procent mužů to miluje.

Pokud se stydíte svléknout se před svým partnerem, zavažte mu při erotických hrátkách oči. Vašeho partnera to jistě potěší a vy se snadněji uvolníte. Sex si tak užijete oba.

magazin.cz

 

Sex také dokáže zprotivit špatná komunikace mezi partnery. Pokud váš sex není už tak skvělý jako dřív, nebo partner dělá něco, co se vám zrovna moc nelíbí, je potřeba o tom mluvit, i když to není jednoduché. Mnoho žen však považuje takřka za nemožné mluvit se svým partnerem o tom, co se jim v posteli líbí, nebo naopak nelíbí. Jak tedy tento problém řešit?

Vyjádřit se o tom, co se vám líbí a co má či nemá partner dělat, můžete i beze slov. Chcete, aby se vás dotýkal jinde než je zvyklý? Vezměte si na pomoc šlehačku nebo rozpuštěnou čokoládu a ukažte tak partnerovi cestu k místu, kde vás má dráždit. Pokud se vám líbí, kde vás muž dráždí, dejte mu to patřičně najevo.Váš partner si jistě ta správná místa zapamatuje. Když se vám naopak nelíbí jeho dotyky, něžně vezměte jeho ruku a přesuňte ji na tu část těla, kde se vám jeho dráždění líbí. A nemusíte u toho říct ani slovo.

 

magazin.cz

 

Máte nějaké tajné přání, které byste ráda v posteli zrealizovala? Nejjednodušší je samozřejmě svému partnerovi své touhy říci, ne každý na to však má odvahu. Jak to tedy svému protějšku naznačit? Pokud se o tom stydíte mluvit, pusťte partnerovi třeba erotický film, který zobrazuje vaše tajná přání. Také mu můžete přečíst článek nebo úryvek z knihy, který přesně vystihuje to, co byste v posteli ráda zkusila. Zároveň se nebudete cítit trapně, pokud partner nechce experimentovat tak jako vy.

Snad nejhorší zábranou v sexu je bolest. Pokud cítíte při pohlavním styku bolest, na nic nečekejte a jděte k doktorovi. Vás gynekolog  zjistí, kde je problém. Bolest může být v tom lepším případě způsobena nedostatečným zvlhčením. Ovšem sex je bolestivý i z jiných, mnohem vážnějším příčin. V extrémním případě mohou mít tyto problémy za následek neplodnost.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!