Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Zdraví nebezpečné sexuální praktiky

Někteří lidé ještě stále bojují proti homosexualitě, odsuzují používání kondomů a jiných antikoncepčních prostředků, odpírají si pohlavní styk před vstupem do manželského svazku nebo tvrdí, že je masturbace zdraví škodlivá.

Podobné názory ovšem často vedou ke vzniku kuriózních sexuálních praktik, které však představují určití zdravotní rizika. Nezřídka lékaři ošetřují pacienty, kteří si nějak ublížili či způsobili komplikace při velmi podivných erotických hrátkách.

Ženy si často při sebeuspokojování zavádějí do pochvy nejrůznější předměty, které pak však mohou jít špatně odstranit. Snad každý gynekolog se již někdy s podobným případem setkal. Nejčastěji ženám při takových nehodách pomáhají lékaři sloužící noční službu. Mezi ty nejzajímavější předměty, které ženy používaly neopatrně při masturbaci, patří nejrůznější druhy ovoce a zeleniny, dále pak třeba knoflíky, lahvičky, sponky do vlasů, svíčky, součástky do automobilů, hřebeny, injekční stříkačky nebo hračky pro děti. V jednom případě, který zaznamenala jistá česká nemocnice, musel lékař pacientce vytáhnout z pochvy malý cestovní budík. Lékaři ze slušnosti věří dámám nevěrohodné historky vysvětlující, jak se jim předměty do intimních partií dostaly.

 

magazin.cz

 

Také muži navštěvují lékaře s kuriózními intimními problémy. Lékařské zprávy zaznamenávají některé takové případy. Například jistý čtrnáctiletý mladík uvěřil tomu, že je masturbace špatná. Bál se pověr o vysychání míchy a hrozící impotenci. A protože každý den několikrát onanoval, rozhodl se problém vyřešit po svém. Myslel si, že když zabrání přetahování předkožky přes žalud, bude vše v pořádku. Na pomoc si vzal vteřinové lepidlo.

Kupodivu se mu na první pokus předkožku přilepit nepodařilo a vše se obešlo bez zdravotních komplikací. Při dalším lepení byl už chlapec pečlivější a aplikoval více lepidla. Předkožku i žalud zbavil mazu, aby se mu podařilo předkožku přilepit. To však ještě mladík netušil, jaké ho čekají nepříjemné zdravotní komplikace.

Velmi citlivé sliznice na penisu byly lepidlem poleptány a docházelo k jejich bolestivému odlučování. Mladíkovi pomohli lékaři z urologické kliniky v Olomouci, kteří mu za několik týdnů zranění vyléčili.

 

magazin.cz

 

Neopatrní jsou lidé i při párových erotických hrátkách. Olomoucká urologická klinika řešila případ muže, který trpěl akutní zástavou močení. Tu mu způsobilo zrno kukuřice. To mu uvízlo v močové trubici v hloubce asi jednoho centimetru od jejího vyústění. A jak se mu na zmiňované místo zrno dostalo?

Muž a jeho žena praktikovali zvláštní erotické hrátky. Žena během nich dostávala pomocí jazyka a úst kukuřičné zrno z manželovy močové trubice. Jednou však muž zavedl do trubice příliš velké zrno, a to nedokázala manželka dostat ven. Aby toho nebylo málo, začalo zrno bobtnat a pár musel vyhledat lékařskou pomoc. Po náročné proceduře se lékařům podařilo zrno odstranit.

Další muž podpořil svou erekci dlouhou grilovací jehlou, kterou si zavedl podélně do penisu. Těžko říct, proč nezvolil raději viagru.

magazin.cz

 

Jistý muž musel snášet jízlivé poznámky své ženy o nadměrném visícím šourku. Protože se chtěl manželce líbit, rozhodl se část šourku amputovat. Připevnil si ho tedy k napínáku na lyže. Pak vzal ostrý vyvařený nůž a část šourku uřízl. Ránu si poté sešil rybářským vlascem. Amputovanou část vyhodil. Domácí amatérský zákrok se však špatně hojil. S pomocí lékařů se však nakonec muži jeho pokus o chirurgický zákrok bez větších následků zahojil.

 

Ne všechny úrazy způsobené kuriózními sexuálními praktikami se bez problémů zahojí. Existuje zde velké riziko infekcí a nenávratných zdravotních komplikací.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 4