Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Sex a fáze Měsíce

Jak to spolu souvisí? Možná ani netušíte, že právě fáze Měsíce výrazně ovlivňují sexuální život žen.

V období dorůstání Měsíce a při úplňku mají údajně ženy nejvyšší chuť na sex, zatímco v době novoluní nebo ubývání Měsíce sexuální apetit mizí či se úplně ztratí.

A co muži, jejich sexuální život a fáze Měsíce? Na většinu mužské populace Měsíc nijak nepůsobí a nemá tedy žádný vliv na jejich sexuální život. Tím pádem se ale nemusí vždy pohodnout se svou partnerkou, na kterou naopak Měsíc působí, a nemá tedy na rozdíl od muže na sex ani pomyšlení.

Nyní si uvedeme pár čísel. Podle průzkumů pociťuje 75 procent žen, že na ně nějakým způsobem působí úplněk. Také 48 procent žen přiznalo, že věří tomu, že fáze Měsíce ovlivňují jejich sexuální život. Pouhá tři procenta žen si pak podle fází Měsíce řídí své plodné dny. Jak fáze Měsíce ovlivňují sexuální život?

 

magazin.cz

 

Novoluní

Během tohoto období na obloze Měsíc neuvidíte, a protože je obloha tedy jen temná, mohou během novoluní někteří lidé pociťovat depresivní a úzkostné stavy. Zároveň je ale právě o novoluní nejlepší navozovat nové vztahy, čehož mohou využít všichni svobodní lidé. A co sex? Pro ženy toto období bohužel není zrovna nejlepší. Chuť na milostné hrátky se ztrácí a s tím i sexuální aktivita. A protože na muže tato fáze Měsíce nijak nepůsobí, nemusí se se svou partnerkou ohledně sexu pohodnout.

 

Dorůstající Měsíc

Dorůstající Měsíc poznáte snadno. Má totiž tvar písmene D. Lidé v tuto dobu nabírají novou sílu a energii, zlepšuje se také jejich nálada. Všechno se jim daří v životě a také v oblasti milostného života. V tomto období je nejlepší vyzkoušet něco nového, něco, po čem toužíte a jenom se oddat vášni a na nic nemyslet. Když Měsíc dorůstá, roste i chuť na sex. Ale pozor, nezapomínejte na ochranu. V této fázi Měsíce se nezvyšuje jenom sexuální apetit, ale také plodnost. No a neplánované těhotenství pak vznikne snadno.

 

magazin.cz

 

Úplněk

Úplněk snad pozná každý. V tuto dobu prostě uvidíme Měsíc na obloze v celé své kráse. Tato fáze Měsíce působí na každého jedince jinak. Mnoho lidí si třeba všímá, že na ně nemá zrovna dobrý vliv a mají například potíže se spánkem. Dále se u nich objevuje únava, neklid, poruchy soustředění nebo náměsíčnost. Co se sexu týká, úplněk mu přeje. Hlavně pak novým a krátkodobým románkům, flirtům a vztahům na jednu noc. Během úplňku chtějí lidé zažít něco nového a experimentovat. Také jsou ale v tomto období časté nevěry a úlety s někým zcela neznámým. Tak se během úplňku raději hlídejte, abyste později něčeho nelitovali.

 

Ubývající Měsíc

Měsíc ubývá, když na obloze připomíná písmeno C. Proto se také někdy říká, že Měsíc couvá. Když Měsíc ubývá, je ten nejlepší čas ukončit vztah, pokus už to chcete nějaký čas udělat či o tom přemýšlíte. V tomto období si pravděpodobně moc neužijete postelových hrátek. S ubývajícím Měsícem totiž mizí i sexuální apetit. Ovšem pouze u žen.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!