Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Tajemství erekce

Erekce samozřejmě ovlivňuje kvalitu sexuálního života. Pokud má muž se ztopořením penisu problém, není to příjemné pro něj, ale ani pro jeho partnerku. Pak to chce spoustu trpělivosti z obou stran.

Několik druhů erekce

Existují hned tři druhy erekce. Ztopoření penisu způsobují tři různé důvody a následné erekce se od sebe liší. Tak třeba erekce reflexní vznikne po manuální či přímé stimulaci. K erekci psychogenní je zapotřebí audiovizuální stimulace nebo třeba fantazie. Posledním druhem je erekce ranní, ta vzniká ve spánku. Posledně zmíněné dva druhy erekce muži většinou nemohou ovládat, což může být v některých situacích nepříjemné.

 

Alkohol a cigarety škodí

Je až podivuhodné, kolik mladých mužů má problémy s erekcí. Alespoň to ukazuje několik odborných studií. A podle nich si za to mohou mladíci tak trochu sami. Za jejich problémem totiž stojí alkohol a cigarety. Stačí to jen trochu omezit a hned pánové poznají rozdíl.

magazin.cz

 

Větší penis při orální stimulaci

Podle jedné studie zvětší penis o trochu víc orální stimulace než třeba stimulace rukou či pouhá fantazie.

 

Soukromí je důležité

Sice to má každý muž trochu jinak, ale většinou jsou pánové tak trochu stydliví co se intimních záležitostí týče. Někdo se třeba ani nevymočí na společných toaletách a někdo má problémy s erekcí, pokud nemá soukromí. Rozrušit ho mohou třeba jenom lidé ve vedlejší místnosti.

 

Ohnutí penisu

Pánové, pokud vám penis při erekci trochu zahýbá na stranu, není třeba panikařit. Nejedná se o nic nenormálního. Pokud ovšem ohnutí způsobuje potíže, jako jsou bolesti či nepříjemné pocity, je třeba navštívit lékaře. Ten buď potvrdí, nebo vyloučí případnou Peyronieho chorobu.

magazin.cz

 

Velikost a masturbace

Pokud muž nebude několik dní masturbovat, až dojde na stimulaci před pohlavním stykem, nabyde jeho penis větších rozměrů. Do penisu se totiž dostane více krve. To možná za vyzkoušení stojí.

 

Hmotnost a erekce

Čím větší hmotnost muž má, tím se zhoršuje kvalita jeho erekce. Každému muži tedy i po stránce sexuální neuškodí, když se bude udržovat v kondici.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!